Μήπως είστε αυτοσeξουαλ; Πώς μπορείτε να το καταλάβετε

Ως γνωστόν (πλέον) υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη σεξουαλικών τάσεων και προτιμήσεων- βεβαίως, κάποια είναι κάπως περίεργα για τους περισσότερους, αλλά ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε τι αρέσει στον καθένα (εκτός και αν κάποιος βλάπτεται, προφανώς).

Ένα από αυτά είναι η αποκαλούμενη autosexuality (στα ελληνικά αποδίδεται ως αυτοσεξουαλικότητα ή, ακόμα καλύτερα, αυτοερωτισμός): Δηλαδή το να διεγείρεται κάποιος/ κάποια βλέποντας τον εαυτό τους/ της. Σύμφωνα με τον Μάικλ Άαρον, PhD, ειδικό σε θέματα σεξουαλικότητας στη Νέα Υόρκη και συγγραφέα του Modern Sexuality

«Κάποιοι το βιώνουν περισσότερο ως προσανατολισμό, από άποψης ότι νιώθουν να διεγείρονται πιο πολύ από τον εαυτό τους παρά από άλλους, και αποκαλούνται αυτοσεξουαλικοί» λέει ο Άαρον, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του refinery29.

Η αυτοσeξουαλικότητα/ αυτοερωτισμός είναι μια μάλλον ομιχλώδης έννοια την οποία επιστήμονες προσπαθούν να προσδιορίσουν και ερευνήσουν εδώ και καιρό, σύμφωνα με τον Λεόν Φ. Σέλτζερ, PhD, σε άρθρο του στο Psychology Today. Είτε μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις είτε για γενικότερο προσανατολισμό, ο όρος αυτός αναφέρεται σε άτομα που έλκονται σeξουαλικά από τον εαυτό τους (και αυτό διαφέρει από τη ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας).

«Είναι πολύ κοινό κάποιοι να διεγείρονται από τον εαυτό τους (σε διάφορους βαθμούς)» λέει ο Άαρον – με τη συντάκτρια του κειμένου στο refinery29 να γράφει πως και η ίδια το νιώθει κατά καιρούς αυτό, τη στιγμή που άλλοι έλκονται/ διεγείρονται μόνο από τους εαυτούς τους.

Ο καλύτερος τρόπος να διαπιστώσει κανείς εάν εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία, κατά τον Σέλτζερ, είναι να εξετάσει τις συνήθειες  του/ της: Εάν φαντασιώνεται τον εαυτό του/ της, τότε ίσως να είναι. Ωστόσο, εάν απλά διεγείρεται κοιτώντας τον εαυτό του/ της στον καθρέφτη σε κάποια φάση που είναι ιδιαίτερα ελκυστικός/ή, ή αν του/ της αρέσει να βλέπει βίντεο με τον εαυτό του/ της να κάνει σeξ με άλλο άτομο, τότε μάλλον δεν πρόκειται για περίπτωση «autosεxual»

 

huffingtonpost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα