Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πράξη πρώτη των τελικών της Stoiximan Basket League

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πράξη πρώτη των τελικών της Stoiximan Basket League

Οι τελικοί της Basket League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ξεκινούν σήμερα και υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές, τόσο σε ειδικά στοιχήματα παικτών, όσο και ως προς την εξέλιξη του αγώνα. Ας δούμε, όμως αναλυτικά την αποψινή αναμέτρηση.

Επισκεφτείτε καθημερινά το BetMarket.gr για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές στην Ελλάδα, να δείτε προγνωστικά ποδοσφαίρου και προγνωστικά μπάσκετ από τους tipster μας, τις πτώσεις των αποδόσεων αλλά και την ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα που δεν θα βρείτε αλλού.

Δεν θα τα παρατήσει εύκολα ο Παναθηναϊκός
Η σειρά ξεκινά ουσιαστικά από το μηδέν και για τις δύο ομάδες. Δεν παίζει κανένα ρόλο τι έκαναν πριν οι δύο “αιώνιοι” στα playoffs της Basket League, δεν παίζει κανένα ρόλο τι έκαναν στους μεταξύ τους αγώνες σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. 

Η εικόνα του Ολυμπιακού στα playoffs, ειδικά κόντρα στον Προμηθέα Πατρών ήταν εντυπωσιακή, ανάλογη της συνολικής του εικόνας σε όλη τη χρονιά, όταν και τερμάτιζε στη 2η θέση της regular season στην Euroleague και ολοκλήρωνε την πορεία του με την 4η θέση στο Final-4 του Βελιγραδίου. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες σειρές της σύγχρονης ιστορίας του στα ημιτελικά με τη Λάρισα, όμως στο 5ο παιχνίδι ήταν σοβαρός και πήρε την πρόκριση στους τελικούς.

Όσο καλός κι αν είναι ο Ολυμπιακός και όσο κακός κι αν είναι ο Παναθηναϊκός μέχρι τώρα, τα ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες έχουν ειδικό χαρακτήρα. Θυμόμαστε στο πρώτο παιχνίδι της Basket League που οι “πράσινοι” έφυγαν με το διπλό από το ΣΕΦ και στον τελικό του Κυπέλλου που είχαν το προβάδισμα για σχεδόν 32 λεπτά. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό, όμως ο Παναθηναϊκός θα παλέψει το παιχνίδι, στηριζόμενος στον εγωισμό και το ταλέντο των καλύτερων του παικτών.

Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι ότι θα στηριχθεί σε 4-5 παίκτες, με τον πάγκο του να μην έχει αρκετές λύσεις, εν συγκρίσει με τον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό και θα στηρίξουμε το διπλό με το χάντικαπ στο +11,5 και το Under στο 165,5, το οποίο προσφέρεται σε απόδοση 2,21 στη Bet365.

Παιχνίδι με πολλές επαφές
Οι τελικοί της Basket League έχουν σηκώσει συζήτηση και ένταση πριν καν ξεκινήσουν. Θα πει κανείς, τι πιο σύνηθες όταν μιλάμε για τελικούς ανάμεσα στους δύο “αιώνιους” αντιπάλους, αλλά ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση για τη διαιτησία, για το πρόγραμμα των αγώνων κλπ. 

Ο πρώτος τελικός, ακριβώς επειδή είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς, έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Αφενός το φαβορί έχει στις πλάτες του το βάρος του “πρέπει” για να έρθει η νίκη, αφετέρου το αουτσάιντερ έχει στο μυαλό του πώς θα “κλέψει” το παιχνίδι. Γι’ αυτό και είναι πολύ πιθανό να πάμε σε πολλές επαφές σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι πολλές επαφές τι φέρνουν; Φάουλ. Τα πολλά φάουλ τι φέρνουν; Βολές. Γι’ αυτό και η επιλογή του over 2,5 στις εύστοχες βολές του Σλούκα σε απόδοση 1,80 στη Stoiximan.gr έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Σημείο-κλειδί ο Παπαγιάννης
Ο Γιώργος Παπαγιάννης αποτελεί έναν από τους τρεις πυλώνες του Παναθηναϊκού μαζί με τον Ιωάννη Παπαπέτρου και το Νεμάνια Νέντοβιτς για τον Παναθηναϊκό. Είναι το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ στη θέση του σέντερ και δικαίως θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων σέντερ της Ευρώπης και ο καλύτερος των επόμενων ετών. Κόντρα στον Ολυμπιακό έχει δείξει ότι παίρνει τις απαιτούμενες προσπάθειες και βοηθάει σαφώς και στον τομέα των ριμπάουντ.

Σε 4 αναμετρήσεις κόντρα στους “ερυθρόλευκους”, ο Μεγαρίτης σέντερ μετρά 12,5 πόντους και 9,2 ριμπάουντ ανά αγώνα. Διόλου κακή συγκομιδή. Η μάχη με τον Μουσταφά Φαλ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και το “κακό” τόσο στην περίπτωση του Παπαγιάννη, όσο και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού συνολικά, είναι ότι δεν υπάρχει ανάλογου επιπέδου back up, όπως συμβαίνει στον Ολυμπιακό με τον Χασάν Μάρτιν. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα έχει ξανά μεγάλη συγκομιδή ο Παπαγιάννης, γι’ αυτό και θα στηρίξουμε το over 19,5 σε πόντους και ριμπάουντ, το οποίο προσφέρεται σε απόδοση 1,83 στο Pamestoixima.gr.

Betmarket Επιλογές Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός:

11/6 – 21:00 – Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός – Κώστας Σλούκας over 2,5 εύστοχες βολές (1.80)

11/6 – 21:00 – Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός – Γιώργος Παπαγιάννης over 19,5 πόντοι και ριμπάουντ σε απόδοση (1,83) 

«Το παραπάνω κείμενο αποτελεί τη στοιχηματική πρόταση της ημέρας και δεν αποτελεί προτροπή παιχνιδιού».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα