Πέθανε ο Κρις Κέφαλος - Πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και της Εθνικής

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες που έβγαλε το ελληνικό μπάσκετ στη θέση του πλέι μέικερ, και έξι φορές πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό, ο Χρήστος Κέφαλος, “έφυγε” από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών.

 Μια από τις εμβληματικές μορφές του ελληνικού μπάσκετ που έλαμψε στη δεκαετία του ’70, ο Χρήστος (Κρις) Κέφαλος, πέθανε σε ηλικία 77 ετών.  Ο Κέφαλος είχε μεγαλουργήσει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού την δεκαετία του ’70 έχοντας κατακτήσει έξι πρωταθλήματα Ελλάδας. Επιπλέον είχε στεφθεί και Κυπελλούχος ως προπονητής των «πρασίνων» το 1983.

Αποτέλεσε ένας από τους πρωτοπόρους της εποχής για τη θέση του πλέι μέικερ και μάλιστα θα μπορούσε να κάνει και καριέρα στο ΝΒΑ εάν δεν είχε πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα να φοράει ορθοπεδική ζώνη καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Φοίτησε στο κολέγιο «Temple» ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας σε 10 ματς με 8.2 πόντους μέσο όρο. Μάλιστα ήταν από τους πρωταγωνιστές της εξαιρετικής πορείας του Παναθηναϊκού τη σεζόν 1971-72, όταν και βρέθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα