Ο Βαγγέλης Μαρινάκης νέος πρόεδρος της Super League

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης νέος πρόεδρος της Super League

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι από την Παρασκευή (24/6) ο νέος πρόεδρος της Super League, με τον Γιώργο Μποροβήλο να παραδίδει τη σκυτάλη στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού. Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο νέος πρόεδρος της Super League Interwetten, όπως έγινε γνωστό κατά το σημερινό ΔΣ της Λίγκας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τελικά ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού εξελέγη με 9 ψήφους υπέρ. Υπήρχαν 5 λευκά, ενώ απουσίασε από τη διαδικασία ο εκπρόσωπος του Βόλου. Όπως έγινε επίσημα γνωστό ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα είναι πρόεδρος έως τις 30/06/2024.

Τα λευκά έριξαν οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Λαμία και ΕΠΟ. Απών από τη διαδικασία ήταν ο Βόλος. Αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League 1 εξελέγη η Κάτια Κοξένογλου, με 14 θετικές ψήφους και ένα λευκό.

Αυτή, μάλιστα, είναι η δεύτερη θητεία του μεγαλομετόχου της ερυθρόλευκης ΠΑΕ στον προεδρικό θώκο, καθώς υπήρξε ξανά πρόεδρος τη σεζόν 2010/11.

«Ήρθε η στιγμή να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά»
Λίγη ώρα μετά την εκλογή του, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέβασε ένα ευχαριστήριο μήνυμα στα social media, τονίζοντας πως ήρθε η ώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο να πάει μπροστά.

Το ευχαριστήριο μήνυμα:

Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες της Super League για την εμπιστοσύνη και να ξεκαθαρίσω σε όλους τους φιλάθλους ότι ήρθε η στιγμή να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά, αν φυσικά το θέλουν πραγματικά όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων και οπωσδήποτε πρέπει να δεσμευτούμε γι’ αυτό.

Να είναι δηλαδή επιτέλους μέσα στα καλύτερα Πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Γίνονται νέα γήπεδα, υπάρχουν προοπτικές σε όλα τα επίπεδα για να φτιάξουμε ένα πλάνο πενταετίας τουλάχιστον, με περισσότερα έσοδα για όλους, με υγιείς ομάδες, με υγιείς και πραγματικές μετοχικές βάσεις, με τους φιλάθλους να γεμίζουν τις εξέδρες. Με γήπεδα σύγχρονα, ασφαλή και λειτουργικά προπονητικά κέντρα και Ακαδημίες που θα μπορούν να εξελίξουν το ταλέντο που έχουν τα Ελληνόπουλα.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και τις τύχες του και να φτιάξει μια Super League που θα είναι πρότυπο για άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα