Νόβακ Τζόκοβιτς: Απορρίφθηκε η ένστασή του και απελαύνεται - Νιώθω απογοητευμένος, αποχωρώ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Απορρίφθηκε η ένστασή του και απελαύνεται - Νιώθω απογοητευμένος, αποχωρώ

Έχασε τη δίκη ο Τζόκοβιτς, σύμφωνα με την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, η έφεση του σέρβου τενίστα απορρίφθηκε και θα απελαθεί από την Αυστραλία.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στη Μελβούρνη αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει την έφεση του Νόβακ Τζόκοβιτς κατά της αφαίρεση της visa ρου και της απέλασης από την Αυστραλία.

Αυτό σημαίνει πως ο σέρβος τενίστας θα πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα την χώρα και δεν θα λάβει μέρος στο Australian Open.

Η απόφαση των τριών δικαστών ήταν ομόφωνη κι ως εκ τούτου ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον 21ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του.

Πλέον, μετά την εξέλιξη αυτή, ο «Νολε» δεν έχει το δικαίωμα νέας έφεσης και θα πρέπει να μπει στο αεροπλάνο επιστροφής στην πατρίδα του.

Ήδη, οι αρχές της χώρας είχαν ακυρώσει την βίζα του, λόγω του ότι δεν είχε εμβολιαστεί κατά της Covid-19, ο 34χρονος αθλητής προσέφυγε κατά της απόφασης αυτής, αλλά δεν δικαιώθηκε τελικά και θ΄ απελαθεί από την «χώρα των καγκουρό».

Η πρώτη αντίδραση του Τζόκοβιτς μετά την απόφαση: Νιώθω απογοητευμένος, αποχωρώ

Ο «Νόλε» δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή του για αυτή την απόφαση, τονίζοντας παράλληλα ότι τώρα θα ξεκουραστεί, πριν προχωρήσει σε νέες δηλώσεις.

Η δήλωση του Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά την ήττα του στο δικαστήριο και την απόφαση για την απέλασή του:

«Θα ήθελα να κάνω μια σύντομη δήλωση για να αναφερθώ στα αποτελέσματα της σημερινής ακρόασης του Δικαστηρίου. Τώρα θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω, προτού κάνω περαιτέρω σχόλια πέρα ​​από αυτό. Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση.

Νιώθω άβολα που υπήρξα το επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ. Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, τους υπεύθυνους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους το καλύτερο για το τουρνουά.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους, την ομάδα, τους υποστηρικτές, τους φιλάθλους και τους Σέρβους συμπολίτες μου για τη συνεχή υποστήριξή σας. Ήσασταν όλοι μια μεγάλη πηγή δύναμης για μένα».

Τι ειπώθηκε στη δίκη
Το ομοσπονδιακό δικαστήριο διέκοψε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (μεσημέρι στην τοπική ώρα) προκειμένου να εξετάσει όλα τα στοιχεία προτού εκδώσει, εντός των επόμενων ωρών, την ετυμηγορία του.

«Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε στα εμπλεκόμενα μέρη, αργότερα το απόγευμα, ποια είναι η θέση που θα καταλήξουμε», είπε προς το δικαστήριο ο επικεφαλής δικαστής, Τζέιμς Άλσοπ.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι νομικοί εκπρόσωποι του Νόβακ Τζόκοβιτς παρέθεσαν τα επιχειρήματά τους για την παραμονή του Σέρβου αστέρα στη χώρα, ενώ η πλευρά της Αυστραλιανής κυβέρνησης κράτησε προφανώς αντίθετη στάση και αντιπαρέβαλε τα δικά της επιχειρήματα.

Μεγάλο μέρος της δίκης έχει εστιάσει στο αν και κατά πόσο ο Νόβακ Τζόκοβιτς ενθαρρύνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Αυστραλία και παγκοσμίως.

«Αν υπήρχε βάση για να σκεφτεί κανείς ότι η παρουσία και η συμμετοχή του κ. Τζόκοβιτς σε ένα τουρνουά τένις θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να οδηγήσει σε αυτό το αίσθημα κατά του εμβολιασμού, θα περίμενε κανείς ότι θα υποστηριζόταν από κάποιου είδους στοιχεία σχετικά με διαμαρτυρίες ή συγκεντρώσεις. Πέρυσι αγωνίστηκε στο Αυστραλιανό Open και σε άλλα μεγάλα τουρνουά σε όλο τον κόσμο και δεν προκάλεσε τίποτα», είπε σχετικά ο νομικός εκπρόσωπος του Τζόκοβιτς, Νικ Γουντ.

Κεντρικό επιχείρημα στην εικονική ακροαματική διαδικασία της έφεσης του Τζόκοβιτς στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας από την πλευρά των δικηγόρων του ήταν η επισήμανση ότι η παρουσία και η συμμετοχή του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις στο Australian Open δεν ενθαρρύνει το αντιεμβολιαστικό «κίνημα» και αίσθημα.

Από την πλευρά της κυβέρνησης της Αυστραλίας, ο νομικός εκπρόσωπος Στέφεν Λόιντ υποστήριξε πως ο Τζόκοβιτς «έχει γίνει πλέον σύμβολο για ομάδες κατά του εμβολιασμού».

«Και τι ρόλο θα μπορούσε να παίξει εάν κάποιος με το status και τη σημασία του Tζόκοβιτς βρίσκεται στην Αυστραλία σε μια εποχή που ο εμβολιασμός είναι ένα ζήτημα», διερωτήθηκε στο δικαστήριο.

Σημειώνεται πως αύριο, Δευτέρα (17/01) είναι προγραμματισμένη η έναρξη του Australian Open.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα