Εuro2020: Η Ελλάδα άλλαξε το παιχνίδι

Εuro2020: Η Ελλάδα άλλαξε το παιχνίδι

Παρακολουθήσαμε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έθεσε ισχυρή υποψηφιότητα για να είναι ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών. Πολλά γκολ, δυνατές στιγμές, σπουδαίες ιστορίες. 

Και όμως, με τόσο υψηλό μέσο όρο τερμάτων ανά αγώνα, πάλι οι άμυνες ήταν εκείνες που έκριναν τις προκρίσεις. Η Αγγλία, με μόλις ένα γκολ παθητικό και αυτό από εκτέλεση φάουλ, και η Ιταλία, οι δύο κορυφαίες άμυνες του τουρνουά, θα διεκδικήσουν απόψε το τρόπαιο. 

Εντός έδρας για την Αγγλία, στον τελικό που θα γίνει στο Γουέμπλεϊ. Εκεί κατέκτησε τον μοναδικό μεγάλο τίτλο στην ιστορία της, το 1966 απέναντι στους Γερμανούς. Σε εποχές που ο παράγοντας έδρα έπαιζε σπουδαίο ρόλο στην έκβαση μιας αναμέτρησης. Διόλου τυχαίο πως έως και τον τελικό του 1984, όταν την κούπα πήρε η Γαλλία μπροστά στο κοινό της, όσοι τελικοί Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων είχαν ομάδες που έπαιζαν στη χώρα τους, είχαν εκείνες νικήτριες. 

Τη μεγάλη αλλαγή έφερε η Εθνική Ελλάδος, που έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που κέρδισε γηπεδούχο ομάδα σε τελικό, όταν πήρε το τρόπαιο μέσα στην Πορτογαλία. Συνέβη ξανά το 2016, με τους Πορτογάλους να πληγώνουν τους Γάλλους. 

Σήμερα Αγγλία-Ιταλία, μπροστά σε 65.000 κόσμου, σε ένα καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο, με σπουδαία ιστορία πίσω του. 

Στοιχηματικά, η λογική λέει πως θα δούμε ένα κλειστό ματς, αφού οι δύο ομάδες δίνουν μεγάλη βάση στην αμυντική τους λειτουργία. Στο τουρνουά είχαμε και ρεκόρ παιχνιδιών που οδηγήθηκαν στην παράταση, άλλος ένας λόγος για να κοιτάξει κάποιος προς την ισοπαλία. Άλλωστε με μια πρώτη εκτίμηση καμία εκ των δύο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απόλυτο φαβορί. 

Για τους λάτρεις των ειδικών στοιχημάτων, έχουμε να κάνουμε με δύο ομάδες που δείχνουν αρκετά δουλεμένες τακτικά. Το ίδιο συμβαίνει και με τις στημένες φάσεις, με το γεγονός πως έχουν ικανούς σκόρερ με το κεφάλι, να ενισχύει πιθανές σκέψεις για γκολ από έναν στόπερ. Υποψήφιοι οι Κιελίνι, Μπονούτσι από την πλευρά της Ιταλίας αλλά και οι Στόουνς, Μαγουάιρ για τους Αγγλους. 

Ιταλία -Αγγλία
Ώρα Έναρξης: 22:00
Επιλογή: Χ
Απόδοση: 3.00

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται και στο BetMarket.gr θα βρείτε πολλές ενότητες για τον μεγάλο τελικό όπως τις αποδόσεις Euro 2020, τη στοιχηματική ανάλυση του αγώνα, πλούσια στατιστικά, αφιερώματα και πολλά ειδικά θέματα.

«Το παραπάνω κείμενο αποτελεί τη στοιχηματική πρόταση της ημέρας και δεν αποτελεί προτροπή παιχνιδιού»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα