Euro 2020: Στον τελικό η Ιταλία. Πρόκριση στα πέναλτι κόντρα στην Ισπανία

Euro 2020: Στον τελικό η Ιταλία. Πρόκριση στα πέναλτι κόντρα στην Ισπανία

Η Ιταλία είναι η ομάδα που παίρνει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Euro 2020 και περιμένει τον αντίπαλό της από το ζευγάρι Αγγλία-Δανία.

Σε έναν αγώνα θρίλερ με την πρόκριση να κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι, η Σκουάντρα Ατζούρα κατάφερε να βρίσκεται στον τελικό στο Γουέμπλεϊ νικώντας την Ισπανία. 

Οι «Φιούριας Ρόχας» ήταν πιο κινητικοί στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες όμως να οδηγούνται στα αποδυτήρια στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκορ άνοιξε για την Ιταλία ο Κιέζα στο 60 λεπτό, με την Ισπανία να απαντά στο 80ο με τον Μοράτα. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και τελικά οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. 

Με την πρόκριση να έρχεται για τους Ιταλούς με 4-2.

 
Α’ Ημίχρονο
Η Ισπανία μπήκε πολύ πιο δυνατά στο ματς και έχοντας τις περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος του αγώνα.

Ωστόσο, η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στη Σκουάντρα Ατζούρα με την ευκαιρία του Μπαρέλα ο οποίος όμως ήταν οφσάιντ.

Η Ισπανία προσπάθησε να απαντήσει με τον Ογιαρθάμπαλ, ο οποίος «φάτσα» με το τέρμα στραβοπατά και δεν καταφέρνει να σκοράρει. 

Β’ Ημίχρονο
Δυναμικά αποφάσισε να απαντήσει η Ιταλία στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κιέζα να βάζει την Σκουάντρα Ατζούρα μπροστά στο σκορ στο 60ο λεπτό.

Ο Ντοναρούμα αρχίζει επίθεση με το χέρι, πάσα αριστερά για την κόντρα επίθεση, πάσα στον Κιέζα που μέσα από την περιοχή πλασάρει και κάνει το 1-0.

Η ισοφάριση της Ισπανίας: 

Υπέροχος συνδυασμός Μοράτα – Ολμο, άψογη ασίστ του τελευταίου και ο φορ της Γιούβεντους έφερε το ματς στα ίσα.

 

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εμερσον (74′ Τολόι), Ντι Λορέντσο, Βεράτι (73′ Πεσίνα), Μπαρέλα (85′ Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Ινσίνιε (85′ Μπελότι), Κιέζα (106′ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (62′ Μπεράρντι)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Ερικ Γκαρθία (109′ Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Αθπιλικουέτα (85′ Γιορέντε), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς (106′ Τιάγκο), Πέδρι, Κόκε (70′ Ρόδρι), Ντάνι Όλμο, Φεράν Τόρες (62′ Μοράτα), Ογιαρθάμπαλ (70′ Ζεράρδ Μορένο).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα