Τελειώνει κορυφαίο όνομα από την ΑΕΚ – Δυσαρέσκεια στην διοίκηση

Όσο κι αν εκτιμούν την αξία και την εμπειρία του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, οι άνθρωποι της Ένωσης έχουν... βαρεθεί να μετρούν τους τραυματισμούς του ιδιαίτερα ευπαθούς Ουκρανού αμυντικού.

Τελευταίο «χτύπημα» για τον Μανόλο Χιμένεθ ήταν η βαριά θλάση που υπέστη ο διεθνής στόπερ και θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για πάνω από ενάμιση μήνα.

Το συμβόλαιο του Τσιγκρίνσκι ολοκληρώνεται τον προσεχή Ιούνιο και στη συμφωνία του με την Ένωση προβλέπεται οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο. Ωστόσο, πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα, υποστηρίζουν πως ίσως ο κύκλος του έμπειρου παίκτη στον Δικέφαλο έχει κλείσει.

 Ο 34χρονος άσος έχει προσφέρει πολλά στους Κιτρινόμαυρους, ενώ αποτέλεσε βασικό στέλεχος στην ιστορική σεζόν 2017-18, που ολοκληρώθηκε με την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια. Η συμβολή του στις επιτυχίες του συλλόγου τα τελευταία χρόνια είναι αδιαμφισβήτη, το ίδιο όμως και το γεγονός ότι κάθε σεζόν απουσιάζει από σημαντικό αρθιμό αγώνων εξαιτίας ουκ ολίγων τραυματισμών, που του έχουν προσδώσει τον χαρακτηρισμό «γυάλινος».

Αν και ακόμα υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι το καλοκαίρι, έχει ήδη αρχίσει να συζητιέται ότι η ΑΕΚ αναζητά κεντρικό αμυντικό, που θα έρθει για βασικός και θα διαδεχθεί τον Τσιγκρίνσκι, το συμβόλαιο του οποίου είναι πολύ πιθανό να μην ανανεωθεί.

Στόπερ αναμένεται να αποκτηθεί έτσι και αλλιώς, αφού οι καλοκαιρινές επενδύσεις σε Νασίμ Χνιντ και Ιονούτ Νεντελτσιάρου δεν έχουν αποδώσει. Συνεπώς εάν τερματιστεί και η συνεργασία με τον Τσιγκρίνσκι, οι Κιτρινόμαυροι θα βγουν στην αγορά όχι για έναν αλλά για δύο κεντρικούς αμυντικούς. «σίγουροι» θεωρούνται μόνο ο Στράτος Σβάρνας, που θα φύγει μόνο σε περίπτωση καλής πρότασης από το εξωτερικό, και ο Ζίγκα Λάτσι, που δείχνει το πλούσιο ταλέντο του σε ηλικία 18 ετών  και θεωρείται πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για την Ένωση.

https://sportdog

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα