Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Μπενφίκα και βλέπει Champions League

Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Μπενφίκα και βλέπει Champions League

Ενας ΠΑΟΚ καταπληκτικός, ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από τα καλύτερα όνειρα των οπαδών του πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί της Μπενφίκα με 2-1 και πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη ρωσική Κρασνοντάρ με στόχο τα... αστέρια των ομίλων. Ηδη όμως η ομάδα του Αμπελ Φερέιρα έδειξε απέναντι σε έναν σπουδαίο ευρωπαϊκό σύλλογο, ότι διαθέτει τη στόφα και την ικανότητα για να φτάσει επιτέλους εκεί που ονειρεύεται επί πολλά χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός καθόλη τη διάρκεια του αγώνα καθώς ανταποκρίθηκε επιτυχώς στη μεγάλη πίεση που του άσκησε η Μπενφίκα ιδίως στο α' ημίχρονο. Ο Δικέφαλος τόσο με την καλή ανασταλτική λειτουργία του όσο και με τον... ιπτάμενο Ζίβκοβιτς, ο οποίος απομάκρυνε όποιον κίνδυνο κι αν έφτασε μέχρι την εστία του, δυσκολεύτηκε απέναντι στους Αετούς αλλά άντεξε. Και αφού απέφυγε τις κακοτοπιές, στο β' ημίχρονο λειτούργησε άψογα και στον επιθετικό τομέα σκοράροντας δύο φορές και φέρνοντας την ομάδα του πολύπειρου Ζόρζε Ζεζούς που ξόδεψε κοντά στα 100 εκατ. ευρώ για μεταγραφές, σε εξαιρετικά δυσμενή θέση...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με μεγάλη διάθεση στο παιχνίδι αιφνιδιάζοντας την Μπενφίκα που έδειξε και πιο μουδιασμένη από την αγωνιστική απραξία. Ωστόσο σταδιακά η ομάδα της Λισαβόνας άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο ελέγχοντας τον ρυθμό του ματς. Και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει στο 28' με κεφαλιά του Σεφέροβιτς και κυρίως στο 29' με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πίζι που τράνταξε το δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Στο 42' οι Αετοί απείλησαν από μακρινή απόσταση και με τον Πεντρίνιο αλλά ο Ζίβκοβιτς αντέδρασε σωστά.

Μολονότι, οι τελικές ήταν 1-8 και η κατοχή 28-72% για την Μπενφίκα στη διάρκεια του α' ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στην ανασταλτική του λειτουργία καθώς δέχθηκε πίεση αλλά διατήρησε το μηδέν. Κατά το ίδιο διάστημα πάντως δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλό του. Αντιθέτως, η ομάδα του Φερέιρα άρχισε το β' ημίχρονο πολύ πιο επιθετικά και με διάθεση να απειλήσει την Μπενφίκα, κάτι που έκανε σε δύο περιπτώσεις μέχρι το 55'.
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Ωστόσο, η ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις Μπενφίκα απάντησε με μεγάλη ευκαιρία του Εβερτον. Ομως ο Ζίβκοβιτς και πάλι φώναξε «παρών» αποκρούοντας εντυπωσιακά.

Και στο 63' ο ΠΑΟΚ κεφαλαιοποίησε το εξαιρετικό ξεκίνημα που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γιαννούλης έκανε κάθετη κίνηση, πάσαρε αριστερά προς τον Ακπομ, ο οποίος είδε την κίνηση του συμπαίκτη και τον σημάδεψε. Ομως ο Βερτόνχεν στην προσπάθειά του να αποτρέψει το γκολ, αντί να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας γράφοντας το 1-0.

Προτού μπορέσει να συνέλθει η Μπενφίκα, ο ΠΑΟΚ της έδωσε το τελειωτικό χτύπημα με ένα μέχρι πρότινος δικό της παιδί. Στο 75' ο νεοαποκτηθείς Σέρβος Αντρίγια Ζίβκοβιτς που είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή ένα δεκάλεπτο πριν, πήρε την μπάλα έπειτα από μια φανταστική κούρσα του Γιαννούλη, και με ωραία ατομική ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βλαχοδήμου πετυχαίνοντας το 2-0.

Το μόνο που κατάφερε η Μπενφίκα στο φινάλε ήταν να μειώσει στο 94' με τον Ράφα Σίλβα, ο οποίος διαμόρφωσε το 2-1.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς - Ινγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης - Κρέσπο, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ - Τζόλης, Πέλκας (66' Αντρ. Ζίβκοβιτς), Ακπομ (69' Σβιντέρσκι).

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Βερτόνχεν, Γκριμάλντο, Πίζι, Βάιγκλ, Τααράμπ, Πεντρίνιο (66' Νούνιες), Εβερτον, Σεφέροβιτς (72' Βινίσιους).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα