Δικαίωση Μελισσανίδη για δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Δικαίωση Μελισσανίδη για δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τον Δημήτρη Μελισσανίδη σε αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον του Αλέξη Κούγια για παλιότερες δηλώσεις που είχε κάνει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ. Πρόκειται για τοποθετήσεις του γνωστού ποινικολόγου μετά τον αγώνα Ξάνθη - Λάρισα, τη σεζόν 2018-2019. Τότε, ο κ. Κούγιας είχε σχολιάσει τη διαιτησία του διαιτητή Λάμπρου στο συγκεκριμένο παιχνίδι λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε καινούρια παράγκα του Θωμά, παράγκα νο 2. Ψάξτε σε πόσα ματς της ΑΕΚ ήταν τέταρτος ο Λάμπρου. Η γνώση που έχω είναι ότι ο Μελισσανίδης τον έβαλε στους πίνακες».

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το δικαστήριο έκρινε πως «με τις δύο συνεντεύξεις του εναγόμενου (σ.σ. Κούγιας) προσεβλήθη παράνομα και υπαίτια η τιμή και η υπόληψη του ενάγοντος (σ.σ. Μελισαννίδης)» και ότι «ο ενάγων υπέστη ηθική βλάβη για την αποκατάσταση της οποίας δικαιούται εύλογη χρηματική ικανοποίηση». Επίσης, στην απόφαση οι ισχυρισμοί Κούγια κρίνονται ως εξυβριστικοί ενώ γίνεται υπόμνηση στην «κατ’ επανάληψη τέλεση της πράξης».

Το δικαστήριο υποχρεώνει τον Αλέξη Κούγια σε καταβολή 10.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο από 17/11/2018 μέχρι την εξόφληση και καταβολή μέρους των δικαστικών εξόδων (500 ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, με νέες τοποθετήσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό προκάλεσε και πάλι την αντίδραση του Δημήτρη Μελισσανίδη και της ΑΕΚ που προσέφυγαν στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα