Super League: Ο Παναθηναϊκός πρότεινε διακοπή του πρωταθλήματος

Super League: Ο Παναθηναϊκός πρότεινε διακοπή του πρωταθλήματος

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, πρότεινε στην τηλεδιάσκεψη της Super League την διακοπή του πρωταθλήματος, χωρίς να γίνουν οι αγώνες κατάταξης (play off και play out).

ΠΑΟΚ και Άρης συμφωνούν επίσης με το σενάριο οριστικής διακοπής!

«Οποιαδήποτε σκέψη για επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι ανεδαφική» τόνισε ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού που βρήκε σύμμαχο τόσο τον Άρη, όσο επίσης τον Παναιτωλικό (που ζήτησε οι ομάδες να παραμείνουν 16) αλλά και τον Πανιώνιο, καθώς όπως είπε ο Χρήστος Δάρας η κορύφωση της πανδημίας θα ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου άρα θα χαθεί και ο Μάιος.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, πρότεινε το πρωτάθλημα να μην συνεχιστεί, αναφέροντας σύμφωνα με το dikisports.blogspot.com τα εξής:

«Έρχεται ένα τσουνάμι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και ότι οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι μεγάλες και απρόβλεπτες. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση με την πρόταση του κ.Αλαφούζου. Ασφαλώς και πρέπει να τελεσιδικήσει και η υπόθεση που υπάρχει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Εφόσον διαφαίνεται αδυναμία συνέχισης,να διακοπεί το Πρωτάθλημα».

Πάντως, σύμφωνα με το sdna.gr, συζητήσεις για διακοπή έχουν γίνει και από ομάδες που σήμερα, δεν τάχθηκαν υπέρ της καθώς το κόστος αν συνεχιστούν οι αγώνες θα είναι δυσβάσταχτο (π.χ. από τα συμβόλαια παικτών).

Το πιο πιθανό, όπως αναφέρει το sdna.gr, είναι να δοθεί μια παράταση, χρονικό περιθώριο 20 ημερών (η ΑΕΚ αλλά και άλλες ομάδες πρότειναν παράταση μέχρι τις 24/4) και στη συνέχεια να παρθεί η οριστική απόφαση, αφού επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Το γεγονός πάντως, ότι η ΟΥΕΦΑ την Τετάρτη 1/4 διεμήνυσε να εξαντληθούν τα περιθώρια για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, δεν σημαίνει ότι έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό των Ενώσεων για να γίνουν κανονικά οι αγώνες. Για παράδειγμα υπάρχει το Βέλγιο όπου οι αγώνες δεν θα συνεχιστούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα