Σκέψεις για αναβολή αγώνων το Σαββατοκύριακο ή για διεξαγωγή κεκλεισμένων, λόγω κορονοϊού

Σκέψεις για αναβολή αγώνων το Σαββατοκύριακο ή για διεξαγωγή κεκλεισμένων, λόγω κορονοϊού

Τη στιγμή που και η Ελλάδα κινείται στους... ρυθμούς του κορωνοϊού, μετά την επιβεβαίωση τριών θετικών κρουσμάτων, είναι ορατό το ενδεχόμενο να επηρεαστούν άμεσα και παιχνίδια της ελληνικής επικράτειας.

Η κυβέρνηση, άλλωστε, ήδη βρίσκεται επί ποδός και μία από τις πρώτες δραστικές αποφάσεις που πάρθηκαν από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ήταν να αναβληθούν όλα τα καρναβάλια στη χώρα μας.

Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι σε ολόκληρη την επικράτεια υπάρχει μία έντονη συζήτηση για τον κορωνοϊό, ο οποίος με γοργούς ρυθμούς εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Και γι' αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και ειδικότερα, στο υφυπουργείο Αθλητισμού είτε για να γίνουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών είτε ακόμα και για αναβολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, ώστε να μπει... φρένο στην εξάπλωση της πανδημίας!

Σε πρώτη φάση, πάντως, οι ομάδες δεν είναι θετικές σε αυτό το ενδεχόμενο. Δεδομένα βέβαια υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών (Αυγενάκης-Κικίλιας έχουν μιλήσει ήδη), αλλά οι ΠΑΕ θεωρούν ότι δεν υπάρχει τόσο σοβαρός κίνδυνος για να παρθούν τέτοιου είδους δραστικά μέτρα από την κυβέρνηση.

Βεβαίως, εφόσον παρθεί μία τέτοια απόφαση, ενδεχομένως να έχει συνέπειες και για τα ματς Κυπέλλου που ακολουθούν μετά την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League 1 το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Να σημειώσουμε, δε, πως την προσεχή Τρίτη (3/3, 21:00) υπάρχει και το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για τη EuroLeague στο ΣΕΦ, ήτοι σε κλειστό γήπεδο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο ενδεχόμενο που η κυβέρνηση έπαιρνε μία τέτοια απόφαση.

Αξίζει, τέλος, να τονιστεί ότι και στην Ιταλία, όπου υπάρχει μεγάλη έξαρση του κορωνοϊού, αναβλήθηκαν αρκετοί αγώνες της Serie A το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Πηγή: filathlos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα