Καταιγίδα ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, 3-0 την ΑΕΛ

Καταιγίδα ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, 3-0 την ΑΕΛ

Η ΑΕΚ έκανε... ό,τι ήθελε την ΑΕΛ και δεν δυσκολεύτηκε να τη νικήσει με 3-0 με το καταπληκτικό γκολ-τακουνάκι του Σιμόες να είναι το... κερασάκι στην «κιτρινόμαυρη» τούρτα.  

ΗΑΕΚ ξεκίνησε με ένα 3-5-2 που διαμορφωνόταν και σε 3-4-1-2 με τους Βέρντε και Ολιβέιρα στην κορυφή και τον Μάνταλο να κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω τους απέναντι σε μια καλά στημένη ΑΕΛ, η οποία έκλεισε έξυπνα τους χώρους και δεν άφησε την “Ένωση” να περάσει κάποια επικίνδυνη κάθετη πάσα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο 20λεπτο δεν υπήρξε καμία ουσιαστική φάση πέρα από ένα μακρινό σουτ του Ουάρντα στο 19, το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια χωρίς ανησυχία για τον Μπάρκα. Η πρώτη τελική της “Ένωσης” ήρθε στο 23΄ όταν ο Βέρντε επιχείρησε το μακρινό σουτ, το οποίο έβγαλε σε κόρνερ ο Κρίστινσον. Ο Ιταλός εξτρέμ, που ήταν αρκετά κινητικός, προσπάθησε να απειλήσει ξανά στο 29΄, αλλά το σουτ έξω από την περιοχή που δοκίμασε πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η ΑΕΛ δίνοντας μεγάλη προσοχή στον άξονα με τους Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς και Κάτσε δεν επέτρεπε στην ΑΕΚ να αναπτυχθεί από εκεί, στέλνοντας το παιχνίδι στα άκρα. Ωστόσο, ακόμα κι όταν βρισκόντουσαν οι χώροι από τους “κιτρινόμαυρους”, οι κακές επιλογές στην τελική πάσα δεν τους επέτρεπαν να απειλήσουν πραγματικά στις συνεργασίες των Μάνταλου, Βέρντε και Ολιβέιρα. Η αλάνθαστη και συμπαγής αμυντικά ΑΕΛ κρατούσε εύκολα το “μηδέν”, ωστόσο στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου από το… πουθενά ήρθε το 1-0 για την “Ένωση”. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από πλάγιο του Μπακάκη, ο Ολιβέιρα σέντραρε μέσα στην περιοχή και ο Σιμόες που είχε πατήσει περιοχή με τακουνάκι στην κίνηση έκανε το 1-0 και έστειλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια.

Η ΑΕΚ έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όταν ο Βέρντε σέντραρε, αλλά την κεφαλιά του Μάνταλου μπλόκαρε στη γωνία του ο Κρίστινσον. Ο γκολκίπερ της ΑΕΛ, ωστόσο, δεν είχε απάντηση στο 50’ στο δυνατό σουτ του Ολιβέιρα μέσα από την περιοχή που έβαλε τις βάσεις της νίκης για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος τροφοδότησε τον Πορτογάλο φορ, εκείνος ξεμαρκαρίστηκε και εκτέλεσε με δυνατό αριστερό κάνοντας το 2-0 και πετυχαίνοντας το δέκατο του τέρμα με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα. Η ΑΕΚ ήλεγχε πλέον απόλυτα το ματς και «κλείδωσε» το τρίποντο στο 62’. Ο Μάνταλος (με τη δεύτερη ασίστ του στο ματς) έβγαλε τη σέντρα βρίσκοντας τον Λόπες, ο οποίος κατέβασε την μπάλα αποφεύγοντας το μαρκάρισμα και πλάσαρε τον Κρίστινσον για το 3-0.

Στο 68’ με το σκορ στο 3-0 ο Καρέρα αντικατέστησε τον Ολιβέιρα δίνοντας ευκαιρία στον νεαρό Μπότο. Η ΑΕΚ συνέχιζε να ψάχνει κι άλλα γκολ και τρία λεπτά αργότερα θα μπορούσε να είχε σημειώσει και ένα τέταρτο όταν ο Βέρντε με πλασέ στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Λόπες έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Ιταλός κόουτς της “Ένωσης” πέρασε στη συνέχεια στο ματς και τους Γιούση και Βασιλαντωνόπουλο, δίνοντας και σε αυτούς χρόνο συμμετοχής. Το 3-0 διατηρήθηκε ως το τέλος με τους “κιτρινόμαυρους” να επιστρέφουν έτσι στις νίκες.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Βράνιες (85’ Βασιλαντωνόπουλος), Οικονόμου, Σβάρνας, Λόπες, Μπακάκης, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (78’ Γιούσης), Βέρντε, Ολιβέιρα (68’ Μπότος)

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μπέρτος (78’ Μπάλλας), Μιχαήλ, Μόρας (68’ Ζίζιτς), Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε, Μπράλιτς (55’ Μπούστος), Ουάρντα, Παπάζογλου

πηγή: filathlos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα