Super League 1, Ξάνθη-Παναθηναϊκός: Μάχη για τα πλέι οφ στα Πηγάδια

Η Ξάνθη υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League 1, με τους πράσινους να ψάχνουν τους τρεις βαθμούς   βαθμούς της νίκης για να αποκτήσουν το προβάδισμα ενόψει πλέι οφ (15:00 ΕΡΤ SPORTS)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλή κατάσταση, έχοντας δημιουργήσει ένα θετικό σερί αποτελεσμάτων, το οποίο θέλουν να συνεχίσουν.

 

Η μάχη για την είσοδο στην εξάδα της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου κορυφώνεται και δείχνει ότι θα συναρπάσει μέχρι το τέλος. Μέσα σε αυτή είναι δυνατά η πέμπτη Ξάνθη και ο έκτος Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα το μεταξύ τους παιχνίδι να είναι σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε με ανατροπή να νικήσει τον ΠΑΣ και να προκριθεί στο Κύπελλο, η Ξάνθη το πάλεψε με τον Άρη, αλλά παρά την ισοπαλία που πήρε, αποκλείστηκε.

 

Η Ξάνθη

 

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε το 2020 για την Ξάνθη. Ο Γιώργος Παράσχος, που στο ξεκίνημά του δεν έκανε νίκη σε τρία παιχνίδια, είδε την ομάδα του να νικά 2-1 την ΑΕΛ εντός έδρας και 3-1 το Βόλο εκτός! Δύο στα δύο, αφού στα δέκα προηγούμενα είχε μόλις μια νίκη!

 

Έβαλε επίσης πέντε γκολ σε δύο παιχνίδια, αφού είχε μόλις τρία γκολ στα 11 προηγούμενα!

 

Έχει μαζί με τον ΟΦΗ τις λιγότερες ισοπαλίες, δύο. Και τις δύο τις έχει στην έδρα της, 0-0 με Ολυμπιακό και Παναιτωλικό.

 

Η Ξάνθη εντός έδρας

Έχει κερδίσει τέσσερα παιχνίδια στην έδρα της, ωστόσο μετά τα δύο πρώτα με Αστέρα Τρίπολης και Βόλο, έχει κάνει δύο νίκες στα επτά που ακολούθησαν, με Ατρόμητο και ΑΕΛ.

 

Σε αυτά τα επτά δεν έχει καταφέρει να βάλει γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έχει βάλει τέσσερα. Έχει βάλει δηλαδή τέσσερα γκολ στα τελευταία επτά στην έδρα της, ενώ είχε βάλει πέντε γκολ στα δύο πρώτα!

 

Ο Παναθηναϊκός

Το 2020 ξεκίνησε με ήττα από τον Ολυμπιακό στο Νέο Φάληρο και συνεχίστηκε με εύκολο 3-0 επί του Πανιωνίου και πρόκριση στο Κύπελλο επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Η ήττα από τον Ολυμπιακό είναι η μοναδική του Παναθηναϊκού στα δέκα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Στα πρώτα οκτώ είχε κάνει τέσσερις ήττες, δύο από αυτές στην έδρα του, από ΟΦΗ και Ξάνθη.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τρία γκολ με τον Πανιώνιο, αφού είχε βάλει μόλις πέντε στα προηγούμενα επτά παιχνίδια. Πρώτη φορά νίκησε με τρία γκολ διαφορά και μόλις δεύτερη με διαφορά πάνω από ένα. Είχε νικήσει 2-0 τη Λαμία, πριν από το 3-0 με τον Πανιώνιο.

 

Ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας

Χωρίς νίκη στα πέντε τελευταία εκτός έδρας είναι ο Παναθηναϊκός. Έχασε το τελευταίο από τον Ολυμπιακό, αφού είχε πάρει τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες. Έχει να νικήσει εκτός έδρας από τις 10 Οκτωβρίου, 1-0 τον Ατρόμητο. Αμέσως πριν είχε νικήσει και στη Νέα Σμύρνη με το ίδιο σκορ.

Αυτές είναι και οι μοναδικές δύο νίκες του εκτός, σε αθηναϊκό έδαφος. Ακόμα δεν έχει κερδίσει δηλαδή σε ταξίδι, αεροπορικό ή οδικό ως τώρα στο πρωτάθλημα. Έχει πέντε ισοπαλίες και μια ήττα, αυτή από τον Άρη. Πάντως η ήττα από τον Ολυμπιακό είναι η μοναδική στα επτά τελευταία εκτός έδρας.

 

Μεταξύ τους

 

Η Ξάνθη νίκησε στον πρώτο γύρο τον Παναθηναϊκό, φεύγοντας μάλιστα για πέμπτη φορά αήττητη από την έδρα του! Τον έχει νικήσει τέσσερις φορές και έχουν και μια ισοπαλία.

 

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός δεν χάνει εύκολα στην Ξάνθη, αφού έχει μια ήττα στα τέσσερα τελευταία εκεί. Στα εννέα τελευταία μεταξύ τους μόνο μια φορά έχει κερδίσει ο γηπεδούχος και έξι ο φιλοξενούμενος.

 

Στην Ξάνθη λοιπόν όπως είπαμε ο Παναθηναϊκός έχει χάσει σε μια από τις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις, ενώ έχει κερδίσει σε δύο.

 

Πρόσωπα

 

Ο Γιώργος Παράσχος είναι αήττητος στα τρία τελευταία παιχνίδια που υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό. Τα δύο τελευταία στους πάγκους Πλατανιά και Απόλλωνα ήταν ισόπαλα, ενώ το αμέσως προηγούμενο το είχε κερδίσει.

 

Ο Σωκράτης Διούδης, που θα παίξει το 60ο του παιχνίδι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έχει παίξει δύο φορές στην καριέρα του στην Ξάνθη και δεν έχει δεχτεί γκολ. Το 2013 0-0 με τον Άρη και το 2018 1-0 με τον Παναθηναϊκό. Όταν οι ομάδες του παίζουν γηπεδούχοι με την Ξάνθη δέχεται γκολ πολύ συχνά, για την ακρίβεια στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια.

 

Οι ομάδες με τα λιγότερα γκολ στα παιχνίδια τους

 

Ο Παναθηναϊκός και η Ξάνθη είναι ανάμεσα στις ομάδας, που στους αγώνες τους μπαίνουν τα λιγότερα γκολ ως τώρα.

38 γκολ: Παναθηναϊκός (19-19)

39 γκολ: Λαμία (15-24)

40 γκολ: Ξάνθη (17-23)

 

42 γκολ: Παναιτωλικός (11-31)

 

43 γκολ: Ολυμπιακός (37-6)

 

Η ιστορία

Νίκες Ξάνθης: 16

 

Ισοπαλίες: 9

 

Νίκες Παναθηναϊκού: 37

 

Με γηπεδούχο την Ξάνθη

 

Νίκες Ξάνθης: 10

 

Ισοπαλίες: 6

 

Νίκες Παναθηναϊκού: 14

 

Στον πρώτο γύρο

05.10.2019: Παναθηναϊκός – Ξάνθη 0-1

(90’ σουτ Φοσέ)

 

Πέρσι

26.08.2018: Ξάνθη – Παναθηναϊκός 0-1

 

(69’ σουτ Μπουζούκης. Στο 90’ κόκκινη Τζουρίτσκοβιτς της Ξάνθης)

https://www.protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα