Ραπίνο: Μέσι, Κριστιάνο, Ζλάταν επιτέλους μιλήστε! Βοηθήστε με!

Ραπίνο: Μέσι, Κριστιάνο, Ζλάταν επιτέλους μιλήστε! Βοηθήστε με!

Θέλω να φωνάξω στους Κριστιάνο, Λέο και Ζλάταν: «βοηθήστε με!». Αυτοί οι σούπερ σταρ δεν εμπλέκονται σε τίποτα και υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα στο ποδόσφαιρο. Φοβούνται μη χάσουν κάτι; Μπορεί να το πιστεύουν, αλλά δεν είναι αλήθεια. Ποιος θα κατηγορούσε τον Ρονάλντο ή τον Μέσι αν μιλήσουν ενάντια στον ρατσισμό και τον σεξισμό;

Κραυγή απογνωσης αλλά και μαχητικότητας από την καλύτερη παίκτρια στον κόσμο, την 34χρονη αρχηγός της εθνικής ΗΠΑ, Μέγκαν Ραπίνο, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Independent.

Την βοήθεια «πρωτοκλασάτων» παικτών ζήτησε η Μέγκαν Ραπίνο, νικήτρια της «Χρυσής Μπάλας» για το 2019 για να γίνει πιο δυνατό το μήνυμα για την ισότητα των δικαιωμάτων στο ποδόσφαιρο.  

Η Ραπίνο, ουκ ολίγες φορές έχει τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της ισότητας και , σε κάθε ευκαιρία της, τονίζει την ανάγκη να μην υπάρχουν διακρίσεις σε κανένα επίπεδο και, κυρίως στον αθλητισμό.


Η Ραπίνο αναγνωρίζει ότι αυτή η Χρυσή Μπάλα της ανήκει για δύο λόγους: «από την μία, είμαι καλή παίκτρια, από την άλλη η δραστηριότητά μου εκτός του γηπέδου μου φέρνει βοήθεια από άτομα που πιστεύουν ότι θέλω να βρω λύσεις στα προβλήματά τους». «Η ιδέα είναι να κάνω τους άλλους να μιλήσουν δυνατότερα» συμπλήρωσε.
Οι μισθοί των γυναικών στο ποδόσφαιρο είναι στα «όρια της φτώχειας» όπως λέει κάτι, που σηματοδοτεί απόσταση ετών φωτός από τις αμοιβές στο αντίστοιχο ανδρικό.

Το εκφραστικό της πρόσωπο, η ποδοσφαιρική της απαράμιλλη ποιότητα και το ιδιόμορφο και ταυτόχρονα καυστικό χιούμορ της, την ξεχωρίζουν ως την ικανότερη «μπροστάρα», σε έναν κόσμο από ανδρείκελα έτοιμα να καταρρεύσουν στην όψη της. Η Μέγκαν αποτελεί την εξέλιξη των περασμένων σταρ του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Παραπάνω από 25 χρόνια πριν, η πολυμήχανη και ταλαντούχα Μία Χαμ, με μια μπάλα στα πόδια, ζήτησε από τον κόσμο να την ταυτίσει με το γυναικείο ποδόσφαιρο και να την «αγκαλιάσει». Κατόρθωσε να γίνει είδωλο για τα μικρά κορίτσια καθώς έκανε το όνομά της ταυτόσημο με το δυνατό σύμβολο της γυναίκας αθλήτριας. Χαρακτηρίστηκε ως το κορίτσι της διπλανής πόρτας, ως το πρότυπο της αγνότητας του αθλητικού «χάρμα ιδέσθαι». Η Ραπίνο από την άλλη, το 2019 αποτέλεσε ίσως το λιγότερο αποδεκτό παράδειγμα προς μίμηση, πόσο μάλλον πρότυπο αθλητικής αβρότητας. Εντούτοις, δείχνει να πετυχαίνει τον σκοπό της με την ίδια ακρίβεια.

Ο Μέσι γενικά δεν τοποθετείται για θέματα εκτός των αγώνων κλπ, σε αντίθεση με τον Ρονάλντο που έχει ταχθεί στο παρελθόν απέναντι σε ρατσιστικές συμπεριφορές.

Από την άλλη ο Ιμπραΐμοβιτς έχει μιλήσει για το γυναικείο ποδόσφαιρο σε συνέντευξή του στο ESPN:

«Με όλον τον σεβασμό σε ό,τι έχουν καταφέρει οι γυναίκες, και τα έχουν πάει περίφημα, δεν μπορεί να συγκριθεί το ανδρικό με το γυναικείο ποδόσφαιρο. Παρατήστε το, δεν είναι καν αστείο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα