Στα τελικά του Euro η Πορτογαλία - Ελπίζει μέσω Nations League η Σερβία

Στα τελικά του Euro η Πορτογαλία - Ελπίζει μέσω Nations League η Σερβία

Μετά το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Ρωσία, την Πολωνία, την Ουκρανία, την Ισπανία, την Τουρκία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Τσεχία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Κροατία, την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Γερμανία σφραγίστηκε και το 17ο εισιτήριο για την τελική φάση του Εuro 2020.

HΠορτογαλία πέρασε έστω και δύσκολα από την έδρα του Λουξεμβούργου (0-2) και κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση και να προκριθεί στα τελικά όπου και θα πρέπει να... υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2016!

Οι Ίβηρες πήραν εξ αρχής σοβαρά το ματς, έπαιζαν σφιχτά και με διάθεση να κλείσουν τους χώρους ώστε να διασφαλίσουν αρχικά το μηδέν στην άμυνα και στη συνέχεια να βρουν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Παρότι έπαιζαν με μια αδύναμη ομάδα όπως το Λουξεμβούργο δεν θέλησαν να ρισκάρουν. Βρήκαν με τον Μπρούνο Φερνάντες το γκολ στο 40ο λεπτό και άνοιξαν τον δρόμο προς την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

Στην επανάληψη, παρότι είχαν την κατοχή, δεν κατάφεραν αρχικά να την μετουσιώσουν σε γκολ και είδαν τους παίκτες του Λουξεμβούργου να κάνουν κάποιες επικίνδυνες επισκέψεις στα καρέ του Ρουί Πατρίσιο. Αφού κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν κτύπησαν σε μια αντεπίθεση και ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση στα αντίπαλα καρέ για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 και να σφραγίσει την πρόκριση της ομάδας του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας παράλληλα το τέρμα νούμερο 99 με το εθνόσημο στο στήθος.

Ζοσέ Σα και Ρούμπεν Σεμέδο έμειναν στον πάγκο, ενώ ο Ντάνιελ Ποντένσε ήταν εκτός αποστολής.

Η Σερβία από την μεριά της δεν κατάφερε να κλείσει νικηφόρα την πορεία της στα προκριματικά που την βρήκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αφού έμεινε στο 2-2 με την πρωτοπόρο Ουκρανία.

Θα διεκδικήσει έτσι την πρόκρισή της στην τελική φάση μέσω των playoffs του Nations League. Είναι στο γκρουπ της League C με Σκωτία, Νορβηγία, ενώ εκκρεμεί η τέταρτη θέση.

Η τελευταία αγωνιστική

Κυριακή (17/11)

Σερβία-Ουκρανία 2-2

(9’ πέν. Τάντιτς, 56’ Μίτροβιτς / 33’ Γιάρεμτσουκ, 93’ Μπεσιεντίν)

Λουξεμβούργο-Πορτογαλία 0-2

(40’ Μπρούνο Φερνάντες, 86’ Κρ. Ρονάλντο)

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

Ουκρανία 20 (17-4)

Πορτογαλία 17 (22-6)

Σερβία 14 (17-17)

Λουξεμβούργο 4 (7-16)

Λιθουανία 1 (5-25)

 

 

Πηγή: filathlos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα