Η 21χρονη αθλήτρια ενόργανης που έγραψε ιστορία με μια νέα κίνηση και έγινε viral

 Γεννήθηκε στις 12 Απριλίου του 1997. Η Katelyn Ohashi είναι μια αθλήτρια ενόργανης με τρομερή ενέργεια και μπρίο, πέρα από τις απίστευτες, σχεδόν υπερφυσικές ικανότητες της. Στην πρόσφατη εμφάνισή της έκανε κάτι μαγικό: κατάφερε να κερδίσει το απόλυτο 10άρι, αποκριτές, κοινό και εκατομμύρια χρήστες του ίντερνετ, μιας και το βίντεο με την άσκηση που εκτέλεσε έγινε αυτομάτως viral. Ήταν αψεγάδιαστη. Με ακρίβεια διαβήτη και ελαφρότητα νιφάδας χιονιού. Με ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη.

Στα 21 της χρόνια Katelyn Ohashi έχει ήδη εγκαταλείψει τον πρωταθλητισμό και τις ελπίδες για ένα ολυμπιακό μετάλλιο «Υπήρξε μια εποχή που ήμουν στην κορυφή του κόσμου, μια φερέλπις Ολυμπιονίκης. Ήμουν ανίκητη, μέχρι που δεν ήμουν», δήλωσε η ίδια.

Είχαν προηγηθεί εγχειρήσεις στους ώμους και στην πλάτη και η ψυχολογία της ήταν πολύ πεσμένη. Οι εντατικές προπονήσεις και ο ανταγωνισμός την είχαν κάνει να νιώσει ευάλωτη. Η καθημερινότητά της δεν την κάλυπτε. «Ένιωθα ότι δεν έχω τίποτα». 

Υπό τους ήχους των μουσικών κομματιών του Μάικλ Τζάκσον και της Τίνα Τέρνερ η Katelyn ανατινάζει τα συναισθήματα, προκαλώντας ανατριχίλα χαράς και ρίγη συγκίνησης. Όπως ανέφερε στους New York Times «αυτό που βλέπετε είναι αυτό που νιώθω». Πραγματοποιώντας μία μοναδική, νέα κίνηση, αυτή του αυτόματου σπαγκάτου, που με το κλείσιμο του ματιού έχει βρεθεί στον αέρα, στο έδαφος και πάλι στον αέρα, ενώ τα πόδια της έχουν ευθυγραμμισθεί με μία τέλεια χάρη, κατάφερε να αφήσει τους πάντες άφωνους. Καταχειροκροτήθηκε.

Η πορεία προς το απόλυτο 10άρι δεν ήταν σκληρή. Το 2010, στα 13 της έγραφε στο ημερολόγιό της πως ξυπνάει με τη γεύση του αίματος ή του σιδήρου στο στόμα της σαν να έχει μόλις κάνει εμετό από την πείνα.

Μετά την απόσυρσή της από τον πρωταθλητισμό αποφάσισε να σπουδάσει. Με τη συνδρομή της η ομάδα του UCLA κατέκτησε το περυσινό κολεγιακό πρωτάθλημα. Μια ακόμα νίκη κατάφερε να σημειώσει το περασμένο Σαββατοκύριακο. Μια νίκη που έκανε όλο τον πλανήτη να μιλάει για αυτήν. Η Katelyn έδειξε ότι μέσα από την σκληρή δουλειά και την αρτιότητα του αποτελέσματος μπορεί να υπάρξει πραγματική χαρά. Ζωογόνος χαρά.

Δείτε το απόλυτο 10άρι στην εκτέλεση της άσκησής της που έγραψε ιστορία:

.womantoc.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα