Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό της Σανγκάης

Ένα βήμα πριν τον τελικό του ATP 1000 Rolex Shangai Masters βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Μετά τον… άθλο κόντρα στον κορυφαίο, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Έλληνας τενίστας καλείται να αποκλείσει τον Ντανιήλ Μεντβέντεφ. Ο εταίρος φιναλίστ του τουρνουά της Σανγκάης θα προκύψει από τη “μάχη” του Ζβέρεφ με τον Μπερετίνι.

Μπροστά σε μια ακόμα μεγάλη πρόκριση στην καριέρα του βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 20χρονος Ελληνας τενίστας αντιμετωπίζει τον Ντανιήλ Μεντβέντεφ στα ημιτελικά του ATP 1000 Rolex Shangai Masters και θέλει να κάνει μια ακόμα έκπληξη!

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στους “4” του τουρνουά, έχοντας αποκλείσει στην προηγούμενη του φάση -και με ανατροπή- το νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να περηφανεύεται έτσι ότι έχει νικήσει τους τρεις κορυφαίους -βάσει του ATP Ranking- συναδέλφους του στον κόσμο κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονιάς (Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς).

Ο Έλληνας τενίστας προέρχεται από ήττα στον τελικό του τουρνουά που έγινε στο Πεκίνο και κυνηγά την 3η του πρόκριση σε τελικό Masters (Toρόντο 2018, Μαδρίτη 2019).

Ο Τσιτσιπάς έγινε ο έκτος παίκτης που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο ATP Finals 2019 και θα διεξαχθεί στις 10-17/11 στο Λονδίνο. Η πρόκριση του Μεντβέντεφ εις βάρος του διεκδικητή της πρόκρισης για το Λονδίνο Φάμπιο Φονίνι έστειλε τον Τσιτσιπά στο σπουδαίο τουρνουά και θα γίνει ο πρώτος Ελληνας στην ιστορία, που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Ο Έλληνας τενίστας δεν έχει εύκολο έργο στα ημιτελικά του ATP 1000 Rolex Shangai Masters κόντρα στον Μεντβέντεφ. Ο 23χρονος Ρώσος τενίστας έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές τον Τσιτσιπά και δεν έχει γνωρίσει την ήττα ούτε μια φορά!

Ο εταίρος φιναλίστ θα προκύψει από τη “μονομαχία” του Ζβέρεφ με τον Μπερετίνι, που θα ακολουθήσει (15:00)

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα