Μουντιάλ 2018: Πριμ-χρυσάφι για τη Γαλλία από τη FIFA!

Μουντιάλ 2018: Πριμ-χρυσάφι για τη Γαλλία από τη FIFA!

Η κατάκτηση του Μουντιάλ 2018 θα αποφέρει στη Γαλλία, εκτός από την ποδοσφαιρική δόξα, και τεράστια οικονομικά οφέλη.

Συγκεκριμένα, η FIFA είχε αποφασίσει να δώσει 340 εκατομμύρια ευρώ ως πριμ στις ομάδες που θα συμμετείχαν στο 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο (το ποσό ήταν αυξημένο κατά 12% σε σχέση με τη διοργάνωση της Βραζιλίας), με τους «τρικολόρ» να λαμβάνουν τα περισσότερα χρήματα.

Η Γαλλία ως τροπαιούχος θα λάβει 32,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ποσό που θα εισπράξει η φιναλίστ Κροατία ανέρχεται σε 24 εκατ. ευρώ.

Το Βέλγιο, που πήρε την 3η θέση θα λάβει 24 εκ. δολάρια, ενώ η Αγγλία δύο εκ. λιγότερα.

Κάθε χώρα έχει λαμβάνειν 1.500.000 δολάρια για την προετοιμασία της, με συνέπεια ακόμα και ο Παναμάς που τερμάτισε στην 32η θέση να φύγει από τη Ρωσία πλουσιότερος κατά 1.500.000 δολάρια. Οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές θα πάρουν 500.000 ευρώ έκαστος, ενώ ο Κιλιάν Εμπαπέ, πάντως, αν και ψηφίστηκε κορυφαίος νέος παίκτης του τουρνουά, δεν θα πάρει αυτά τα χρήματα, αφού έχει δηλώσει ότι θα τα δωρίσει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις με τις οποίες συνεργάζεται.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, πάντως, θα εισπράξουν και το πριμ από την ομοσπονδία της χώρας τους (FFF). Ο πρόεδρός της, Νοέλ Λε Γκρε είχε υποσχεθεί το 30% των πριμ της ομοσπονδίας να διατεθούν στους διεθνείς, όπερ σημαίνει πως κάθε ποδοσφαιριστής θα πάρει περίπου 450.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα