Μουντιάλ 2018: Το συγκλονιστικό σκίτσο για την προσφορά των μεταναστών στην Γαλλία

Μουντιάλ 2018: Το συγκλονιστικό σκίτσο για την προσφορά των μεταναστών στην Γαλλία

Η Γαλλία κατέκτησε το Μουντιάλ έχοντας στο ρόστερ τους πολλούς παίκτες που προέρχονται από αποικίες ή πρόκειται για παιδιά δεύτερης ή τρίτης γενιάς μεταναστών από αφρικανικές χώρες.

Ένα εντυπωσιακό σκίτσο απεικονίζει αυτή την αλήθεια, κόντρα στη σύγχρονη σκληρή πραγματικότητα που θέλει τις… προηγμένες χώρες της Ευρώπης να κλείνουν τα σύνορα σε ανθρώπους που ψάχνουν καταφύγιο στα εδάφη τους… Για την ιστορία η εθνική Γαλλίας αποτελείτο από 78.3% μετανάστες!

Δεν ήταν μόνο η Γαλλία

Το 47.8% της ομάδας του Βελγίου αποτελείτο από γιους μεταναστών, με τους μετανάστες να αποτελούν το 12.1% του πληθυσμού της χώρας! Μπροστάρης ο Λουκάκου, ο οποίος είχε συγκλονίσει με τη συνέντευξή του και το μήνυμα στον παππού του «Η κόρη σου είναι εντάξει. Δεν υπάρχουν αρουραίοι στο διαμέρισμα. Δεν κοιμόμαστε πλέον στο πάτωμα. Δεν υπάρχει πλέον άγχος. Είμαστε καλά τώρα… Δεν χρειάζεται πλέον να τσεκάρουν τις ταυτότητές μας. Ξέρουν τα ονόματά μας…».

Άλλες ευρωπαϊκές ομάδες που βρέθηκαν στο Μουντιάλ, η Πορτογαλία και η Ελβετία είχαν εξίσου ανάλογη εικόνα. Παιδιά μεταναστών αποτελούν το 78.3% των Τρικολόρ και είναι αυτοί που εκτόξευσαν την ομάδα, όταν το σύνολο των μεταναστών στη χώρα αγγίζει το 7%.

Στην Ελβετία το ποσοστό ήταν επίσης τεράστιο, αφού άγγιζε το 65.2%, όταν οι μετανάστες στη χώρα αποτελούν το 24%. Από την αγγλική ομάδα, τουλάχιστον εννέα από τους 23 παίκτες ήταν καραϊβικής ή αφρικανικής καταγωγής και το ποσοστό φτάνει στο 47.8%. Το 39.1% του ρόστερ των Γερμανών είναι παίκτες με άλλη καταγωγή, όπως και το 30.1% της Πορτογαλίας.

Οι Ισπανοί ακολούθησαν με 17.4%, ενώ ίδιο ποσοστό έχουν και οι Σουηδοί, ενώ το 13% του ρόστερ της Δανίας αποτελείται από παίκτες με διαφορετική καταγωγή. Μέχρι και στην Ισλανδία, χώρα 330.000 κατοίκων το 4% του ρόστερ αποτελείτο από παιδιά μεταναστών! Συνολικά, οι 83 από τους 230 ποδοσφαιριστές των 10 ευρωπαϊκών ομάδων είναι μετανάστες.

 

etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα