Στεναχώρια, αλλά και περηφάνια για την Κροατία

Στεναχώρια, αλλά και περηφάνια για την Κροατία

Αφού είδαν την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας τους να ηττάται με 2-4 από τη Γαλλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μόσχα, μερικοί από τους Κροάτες οπαδούς εμφανίστηκαν θλιμμένοι, ενώ άλλοι ένιωθαν υπερηφάνεια που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους έφτασε τόσο μακριά στη διοργάνωση. 

Στην πλατεία Μπαν Γέλασιτς, στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, μετά το τέλος του αγώνα πολλοί φίλοι της «Χρβάτσκα» που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε μια μεγάλη οθόνη, αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλον δίνοντας συγχαρητήρια.

Μια νεαρή γυναίκα με κόκκινη και λευκή κροατική σημαία σκούπιζε τα δάκρυά της δίπλα στο φίλο της, που επίσης ήταν δακρυσμένος. Άλλοι συνέχισαν να κυματίζουν κροατικές σημαίες και κασκόλ μέσα από την απογοήτευση, αφού παρακολούθησαν για πρώτη φορά τη χώρα τους να αγωνίζεται σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Οι Γάλλοι αποδείχθηκαν καλύτεροι σε καθοριστικές στιγμές, παρόλο που ουσιαστικά τους αφήσαμε να πετύχουν τα πρώτα δύο γκολ εύκολα» δήλωσε ο 59χρονος Ντάκο Ιλάκοβατς. «Παρόλα αυτά είναι ένα μεγάλο επίτευγμα να παίξεις στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου», πρόσθεσε.

Η Κροατία, με πληθυσμό μόνο 4,2 εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν ήταν από τα φαβορί στην αρχή του τουρνουά. Η πρόοδός της ως τον τελικό «άναψε» τη φαντασία του βαλκανικού έθνους και των μελών της κροατικής διασποράς, που ζουν σε χώρες από τη Γερμανία ως την Αυστραλία. «Για ένα έθνος τεσσάρων εκατομμυρίων είναι ένα θαύμα η συμμετοχή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Η Εθνική Κροατίας θα αφιχθεί αύριο (16/7) στο Ζάγκρεμπ και χιλιάδες οπαδοί αναμένεται να έρθουν στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας νωρίς το απόγευμα, όταν πρόκειται να φτάσουν οι ποδοσφαιριστές. Ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς έκανε έκκληση στους εργοδότες να αφήσουν το προσωπικό να φύγει νωρίς, ενώ τα εισιτήρια με το τρένο θα είναι 50% φθηνότερα για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Ζάγκρεμπ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα