ΦΑΒΑ

ΦΑΒΑ

500 γρ. φάβα
λάδι
αλάτι
2 κρεμμύδια ολόκληρα

Για το γαρνίρισμα:
λάδι
λεμόνι
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λιαστή ντομάτα (προαιρετικά)
κάπαρη (προαιρετικά)

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπλένουμε τη φάβα 2-3 φορές. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό (να την καλύψει και άλλο τόσο περίπου). Πρέπει να την προσέχουμε πολύ μέχρι να βράσει, γιατί αφρίζει και φουσκώνει πολύ και είναι επικίνδυνο να μας κάνει την κουζίνα χάλια.
  2. Την ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και τα κρεμμύδια.
  3. Την αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, για 1-1/12 ώρα, μέχρι να χυλώσει.
  4. Μετά την περνάμε από μύλο ή από το μούλτι και γίνεται σαν κρέμα (μαζί με τα κρυμμύδια).
  5. Τη σερβίρουμε με λάδι, λεμόνι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αν θέλουμε λίγη ρίγανη ή θυμάρι, λιαστή ντομάτα και κάπαρη.

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα