ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο, ρίξτε το κρεμμύδι και τα πράσα και σοτάρετέ τα ελαφρά, 10'-15'. Προσθέστε το σαφράν, το καγιέν και το σκόρδο. Ανακατέψτε 1' επάνω στη φωτιά. Ρίξτε τις πατάτες και το ζωμό κότας. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 15'. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει ελαφρά, βάλτε το στο πολυμίξερ κι αλέστε το να γίνει αραιός πουρές. Βάλτε τον σε κατσαρόλα και ζεστάνετέ τον, ως το σημείο βρασμού. Δοκιμάστε και βάλτε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται. Μοιράστε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και γαρνίρετέ τη με 1-2 κουταλιές ξινή κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι, καραμελωμένα πράσα κι ένα κλαδάκι δυόσμο. Για να καραμελώσετε πράσα, κόψτε από το τρυφερό μέρος λεπτές φέτες και τηγανίστε τες μέσα σε λίγο βούτυρο. Προσθέστε λίγη ζάχαρη κι ανακατέψτε επάνω στη φωτιά, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελωθούν τα πράσα.
Καλή επιτυχία .
<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>