Ο Έλληνας Hannibal και μέγας ... καρδιοκατακτητής!

Είναι ελληνικής καταγωγής, έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τέσσερις φόνους, ενεπλάκη σε υποθέσεις κανιβαλισμού, αλλά είναι μέγας καρδιοκατακτητής. Μια γυναίκα από την Αυστραλία θέλει να τον παντρευτεί, αφού είναι ο παιδικός της έρωτας, αλλά συναντά την αντίδραση ενός άλλου Ελληνα.

Η πρώτη ενέργεια του νέου (ομογενούς) υπουργού Σωφρονιστικών Υποθέσεων της νότιας Αυστραλίας Τομ Κουτσαντώνη, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, ήταν να κόψει το... βήχα στον Τζέιμς Βλασσάκη που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. «Δεν πρόκειται να του επιτρέψω να παντρευτεί μέσα στη φυλακή. Εχει καταδικαστεί και θεωρείται κρατούμενος υψηλού κινδύνου» είπε στη Βουλή ο κ. Κουτσαντώνης.

Αφορμή για τη δήλωσή του αυτή έδωσε μια συνέντευξη (στο περιοδικό «That’s Life») της Μπιάνκα Ρόμπερτς που ανακοίνωσε ότι θα έρθει εις γάμου κοινωνίαν με τον ομογενή δολοφόνο στις 2 Σεπτεμβρίου. Η κυρία Ρόμπερτς υποστήριξε ότι ήταν ο παιδικός έρωτας του Βλασσάκη, πως υπήρξε «φιλεναδίτσα» του επί δεκαοκτώ μήνες (σε ηλικία 11 ετών!) και από τότε κρατά ένα κόσμημα που της δώρισε. Αργότερα «χώρισαν» και μόλις το 2002 έμαθε ότι ο Τζειμς ήταν μέλος μιας σπείρας δολοφόνων.

«Του έγραψα, μου απάντησε, τον επισκέφτηκα στη φυλακή και μου έκανε πρόταση γάμου και τη δέχτηκα. Θα ήθελα να ήταν τα πράγματα διαφορετικά, αλλά ο Τζέιμς είναι ο άντρας της ζωής μου» δήλωσε η κυρία Ρόμπερτς.

Η ίδια, αναφερόμενη στο γεγονός ότι ο έρωτας της ζωής της έχει «καθαρίσει» τέσσερις ανθρώπους, πρόσθεσε: «Οσα έκανε ο υποψήφιος σύζυγός μου ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα κοιτάζουμε μπροστά».

Ισως όμως θα πρέπει να περιμένει πολλά χρόνια ακόμη (για να ντυθεί νυφούλα στο πλάι του), μιας και ο κ. Κουτσαντώνης ήταν κατηγορηματικός: «Γάμος στη φυλακή δεν γίνεται για τον Βλασσάκη». Το... 2025 θα εξεταστεί η αίτηση του οομογενούς ισοβίτη για τη μείωση της ποινής του και η ερωτευμένη κυρία Ρόμπερτς θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον έως τότε για το γάμο.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο ομογενής κατά συρροήν δολοφόνος Τζέιμς Βλασσάκης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη πριν από λίγα χρόνια, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε την Αυστραλία, αφού είχε κατηγορηθεί και για κανιβαλισμό! Ο Βλασσάκης ομολόγησε πως ήταν μέλος μιας σπείρας δολοφόνων που σκότωσε έντεκα άτομα στη νότια Αυστραλία και σε κάποιες περιπτώσεις κάποια μέλη της σπείρας έφαγαν τις σάρκες των θυμάτων τους.

Στη συνταρακτική αυτή ομολογία προχώρησε κατά τη διάρκεια της δίκης του ο ίδιος ο Βλασσάκης. Ο ομογενής, ο οποίος είχε ομολογήσει την ενοχή του για τέσσερις από τους έντεκα φόνους (για τους οποίους και καταδικάστηκε), κατέθεσε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας συγκατηγορούμενών του που αφού σκότωσαν τα θύματά τους με ιδιαίτερα βάρβαρο τρόπο, στη συνέχεια τα έφαγαν!

Ο Βλασσάκης είπε τότε ότι κρέας από το πτώμα του θετού αδερφού του και ενός άλλου ατόμου (στο φόνο του οποίου είχε συμμετοχή) μαγειρεύτηκε και φαγώθηκε στο σπίτι του Ντέρεν Φρίμαν, συνεργού των δολοφόνων. Στο δικαστήριο είχε υποστηριχτεί ότι δόθηκε και στον Βλασσάκη ψημένη σάρκα από τον αδελφό του (και άλλα θύματα), αλλά αυτός αρνήθηκε. Κατ’ άλλους συμμετείχε και ο ίδιος σε πράξεις κανιβαλισμού.

Η δολοφονία των έντεκα ατόμων αποκαλύφτηκε το Μάιο του 1999, όταν οκτώ από τα πτώματα βρέθηκαν σε αποσύνθεση μέσα σε βαρέλια με οξέα, σε ένα πρώην θησαυροφυλάκιο τράπεζας, στην περιοχή Σνόουτον της νότιας Αυστραλίας, 150 χιλιόμετρα βόρεια της Αδελαΐδας. Η δίκη έγινε λίγα χρόνια αργότερα και συγκλόνισε την Αυστραλία. Οι δράστες, όπως υποστηρίχθηκε στο δικαστήριο, επέλεγαν αδύναμα θύματα που ζούσαν με επιδόματα και συντάξεις και μετά τις δολοφονίες εισέπρατταν οι ίδιοι τα επιδόματα. Ο επικεφαλής της σπείρας, ο Τζον Τζάστιν Μπάντιγκ, μισούσε παθολογικά τους παιδεραστές και τους ομοφυλόφιλους και επέλεγε τα θύματα από το συγκεκριμένο κύκλο.

Ο Βλασσάκης, που είχε «γαλουχηθεί» από τον αρχηγό Μπάντιγκ, έδωσε λεπτομέρειες στην αστυνομία για τους άλλους κατηγορουμένους και υποστήριξε ότι βασάνιζαν τα θύματά τους χωρίς να κρύβουν την ικανοποίησή τους, όταν τα έβλεπαν να πεθαίνουν μέσα σε φρικτούς πόνους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα