Διήμερη περιοδεία στην Καβάλα, στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 1314 άτομα
Διήμερη περιοδεία στην Καβάλα, στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη

Διήμερη περιοδεία στην Καβάλα, στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιήσει η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.Σήμερα, θα επισκεφθεί τη Βιομηχανία Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, όπου θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ θα μιλήσει και σε συγκέντρωση εργαζομένων.Στη συνέχεια, θα περιοδεύσει στη Νέα Πέραμο, όπου θα έχει επαφές με τη Συντονιστική Επιτροπή, φορείς και κατοίκους που αντιτάσσονται στην κατασκευή ΝΑΤΟικού λιμανιού στην περιοχή. Το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην παραλία της Καβάλας.

Αύριο θα επισκεφθεί την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη. Η κ.Αλέκα Παπαρήγα περιόδευσε χθες στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και σε δηλώσεις της τόνισε πως "δεν υπάρχει «πράσινο» και «γαλάζιο» κράτος" και σημείωσε πως "αυτός ο καβγάς είναι παραπλανητικός". Σύμφωνα με την κα Παπαρήγα "στην πραγματικότητα υπάρχει το κράτος το οποίο στελεχώνεται από ανθρώπους που υπερασπίζονται το σύστημα και πάνω απ’ όλα είναι ένα κράτος το οποίο θέλει χειραγωγημένους τους δημόσιους υπαλλήλους, χειραγωγημένο έναν ολόκληρο λαό υποταγμένο στην κυρίαρχη πολιτική. Αυτή είναι η ουσία του προβλήματος".

    Η ΓΓ του ΚΚΕ είπε ακόμη πως "ταυτόχρονα είναι φανερό ότι προωθούνται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Ήδη και σ’ αυτό το χώρο υπάρχουν άνθρωποι με συμβάσεις και δεν είναι μόνιμοι. Επομένως και ο δημόσιος τομέας, η δημόσια διοίκηση θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα κόμματα στους δημοσίους υπαλλήλους, και σ’ αυτούς που θα προσληφθούν μετά, ποιο θα είναι το εργασιακό καθεστώς. Μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν έχουμε ακούσει τι ακριβώς, συγκεκριμένα υποστηρίζουν".

    Καταλήγοντας ανέφερε: "Σ’ αυτό το χώρο δουλεύουν γυναίκες που κάνουν επανειλημμένους δακτυλισμούς στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Θεωρούμε ότι δεν έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια γενικότερα από το Υπουργείο Υγείας μια μελέτη κατά επάγγελμα, τι επιπτώσεις έχει το κάθε επάγγελμα, ακόμη και το πιο σύγχρονο, στη σωματική ακόμα και στην ψυχική υγεία των εργαζομένων. Ο χώρος εδώ έχει τεράστια προβλήματα. Λ.χ. εδώ δεν υπάρχει ειδικό φυσικοθεραπευτήριο, δεδομένου ότι το να είσαι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή σημαίνει, ιδιαίτερα για τις γυναίκες που σηκώνουν τεράστια βάρη στη ζωή τους και οικογενειακά και άλλα, ότι βγαίνεις με κάποιας μορφής αναπηρία".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα