Βρέθηκαν και οι δράστες και η λεία της ληστείας στην Αlpha Bank

Στα χέρια της αστυνομίας είναι πλέον και οι τέσσερις δράστες της ληστείας στο Κέντρο Χρηματαποστολών της Alpha Bank , στην οδό Γιαννιτσών, στη Θεσσαλονίκη, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της λείας-μαμούθ των 2.850.000 ευρώ.

Έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, παρουσία δικαστικών αρχών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε διαμέρισμα στα Γιαννιτσά και σε αγρόκτημα στο Λαζοχώρι Ημαθίας, ποσά 450.000 και 1.850.000 ευρώ αντίστοιχα. Εξάλλου ποσό ύψους 100.000 ευρώ, εντοπίστηκε στην κατοχή ενός εκ των δραστών, του 57χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος ο οποίος συνελήφθη την ημέρα της ληστείας (σ.σ. Παρασκευή) στο Συνοριακό Φυλάκιο Νίκης της Φλώρινας, την ώρα που προσπαθούσε να βγει από τη χώρα.

Χθες το βράδυ παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς ο τέταρτος εκ των δραστών. Πρόκειται για έναν 28χρονο που απασχόλησε κατά καιρούς τις διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο Παύλο Νικολαϊδη, ο νεαρός δράστης ήταν συνεργάσιμος με τις αρχές, υποδεικνύοντας τα σημεία όπου οι συνεργοί του έκρυψαν το μεγαλύτερο μέρος της λείας τους.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων 451.000 ευρώ.

Οι τέσσερις δράστες –εκτός των δύο προαναφερθέντων συμμετείχαν επίσης ένας 42χρονος ανθυπαστυνόμος κι ένας 45χρονος υπάλληλος ασφαλείας της τράπεζας- αναμένεται να οδηγηθούν τις επόμενες ώρες στον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα