Στο χωριό Δρακότρυπα "ύπνος με βάρδιες"

Σε κίνδυνο βρίσκονται δύο σπίτια των οικογενειών Παπαγεωργίου στο συνοικισμό Βαρκό του χωριού. Το τμήμα του εδάφους που υποχωρεί δεν απέχει παρά μόνο τέσσερα μέτρα από τις δυο κατοικίες και οι ένοικοι σ' αυτές -ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και μια οικογένεια με μικρά παιδιά- είναι σε συνεχή επαγρύπνιση. Χαρακτηριστικά μας είπαν ότι κοιμούνται σε βάρδιες για να αντιμετωπίσουν τα χειρότερα και βρίσκονται σε αναμονή της επίσκεψης ειδικών επιστημόνων για να εξετάσουν το έδαφος.

Σχετικά με το θέμα  αυτό, στην ηλεκτρονική έκδοση karditsanews δημοσιεύθηκε σήμερα η φωτογραφία και το άρθρο που ακολουθεί:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατολίσθηση στη Δρακότρυπα, του Δήμου Μουζακίου, όπου το φαινόμενο πλέον επιδεινώνεται και εκτός από τις οικίες που κινδυνεύουν, έχουν δημιουργηθεί επικίνδυνες ρωγμές στο οδόστρωμα, όπως και στο σύνολο της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΙΓΜΕ κ. Οικονόμου, ζητώντας του να υπάρξει άμεση έλευση κλιμακίου γεωλόγων στην περιοχή, ώστε να γίνει πραγματική αποτίμηση του προβλήματος, να προταθούν άμεσες λύσεις, διότι ο κίνδυνος είναι πλέον ορατός.

Τα μηχανήματα του Δήμου προσπαθούν σε καθημερινή βάση να δίνουν πρόχειρες λύσεις κυρίως στο ζήτημα της πρόσβασης. Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, ώστε να μη διαταραχθεί η περιοχή και δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

«Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα στη Δρακότρυπα, όπου η κατολίσθηση βρίσκεται κάτω ακριβώς από δύο οικίες, με συνέπεια να κινδυνεύουν, κυρίως αν συνεχιστούν οι έντονες βροχοπτώσεις. Στην όλη περιοχή έχει παρατηρηθεί έξαρση του φαινομένου, με συνέπεια να αποκόπτεται  το οδόστρωμα και να μένουν χωρίς επικοινωνία συμπολίτες μας. Επικοινωνήσαμε ήδη με το ΙΓΜΕ, τους αποστείλαμε φωτογραφίες, ώστε να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και ζητήσαμε την άμεση έλευση κλιμακίου, ώστε επιτόπου να γίνει αποτίμηση του προβλήματος και να προταθούν άμεσες λύσεις, για να προλάβουμε τα χειρότερα. Δυστυχώς οι αργίες των ημερών δυσχεραίνουν το όλο εγχείρημα, ελπίζουμε όμως ο Γ.Γ. του ΙΓΜΕ κ. Οικονόμου να δράσει άμεσα» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.

www.drakotrypa.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα