Συνεχίζουν τα επεισόδια μεταξύ προσφύγων στην Πάτρα

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 1411 άτομα
Συνεχίζουν τα επεισόδια μεταξύ προσφύγων στην Πάτρα

Καθημερινά είναι πλέον τα επεισόδια, μεταξύ των ομάδων των προσφύγων, που συρρέουν κατά εκατοντάδες, στην πόλη της Πάτρας.Μετά τη Ρήγα Φεραίου και την Ερμού, τα επεισόδια επεκτάθηκαν τις τελευταίες μέρες στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης.

Οι Αφγανοί πρόσφυγες, με αυτοσχέδια τσεκούρια, με μαχαίρια, ξύλα και άλλα αντικείμενα, επιτίθενται κυρίως σε Σομαλούς, επιχειρώντας να ελέγξουν την παραλιακή ζώνη και το χώρο του λιμανιού.Το απόγευμα της Τετάρτης, απειλήθηκε νέα σύρραξη στο λιμάνι της Πάτρας, με τον εντοπισμό ενός τραυματισμένου Αφγανού. Αμέσως στο σημείο συγκεντρώθηκαν ομοεθνείς του και επειδή θεώρησαν ότι χτυπήθηκε από οδηγό φορτηγού, κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τη λιμενική ζώνη. Αμέσως στο σημείο κατέφθασε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας και του λιμενικού που κατάφερε να διασπάσει την ομάδα των αλλοδαπών και έτσι τα επεισόδια απετράπησαν.

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν τα μέλη του νεοσύστατου Συλλόγου «Η πόλις εάλω», διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Πάτρα, από την παρουσία των προσφύγων.- Στο μεταξύ, με σύνθημα «Άσυλο τώρα», αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο στην Πάτρα, το πρώτο «Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ», της «Κίνησης Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα