"Έφυγε" ο δήμαρχος Προσοτσάνης Γιώργιος Μακρής

Απεβίωσε χθες τα ξημερώματα ο δήμαρχος Προσοτσάνης Γιώργιος Μακρής, σε ηλικία 54 ετών, από ανακοπή καρδιάς, ενώ διένυε ήδη την τρίτη 4ετία ως τοπικός άρχοντας. Σε έκτακτη συνεδρίασή του χθες, το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται: «το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη για την απώλεια του Γεωργίου Μακρή, δημάρχου Προσοτσάνης, διακεκριμένου στελέχους της Αυτοδιοίκησης που με το ήθος του, τους πολιτικούς του αγώνες, και τις άοκνες προσπάθειές του στήριξε, διεύρυνε και πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Ο Γιώργος Μακρής καταγόταν από αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια. Γεννήθηκε στην Μικρόπολη το 1953 όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Το 1965 η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Προσοτσάνη και από τότε εργαζόταν και ζούσε μόνιμα σ' αυτή. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο της Προσοτσάνης το 1971. Ήταν απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Ηλεκτρονικών και του Μαθηματικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1984 είναι καθηγητής Μαθηματικών στο Γυμνάσιο Προσοτσάνης. Ήταν παντρεμένος με την Βάσω Ασπριώτου και είχε δύο παιδιά, τον Κώστα και τον Θανάση.

Ασχολήθηκε ενεργά εδώ και πολλά χρόνια με τα πολιτιστικά δρώμενα και τα δημοτικά ζητήματα του τόπου. Εκλέχθηκε από το 1990 πρώτος δημοτικός σύμβουλος έως το 1998, όπου υπηρέτησε υπεύθυνα την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προσέφερε τις υπηρεσίες του στον Δήμο Προσοτσάνης από την θέση αρμοδιότητας του Αντιδημάρχου για έξι χρόνια και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για τα δύο επόμενα. Εκλέχθηκε δήμαρχος το 1998, όταν ο τότε Δήμος ενώθηκε με τις υπόλοιπες 10 Κοινότητες και τους 3 οικισμούς για να δημιουργηθεί ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος στο νομό Δράμας.

πηγη: kavalanet

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα