Θλίψη και οργή από τον τραγικό θάνατο του αντιδημάρχου Φιλίππων

Θλίψη και οργή σκόρπισε στην τοπική κοινωνία της Καβάλας η είδηση του τραγικού θανάτου του αντιδημάρχου Φιλίππων, μετά από τροχαίο δυστύχημα με... αδέσποτη αγελάδα.

Το δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στη διασταύρωση αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα - Παλιάς Καβάλας, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλους τρεις συμπατριώτες του συγκρούστηκε με το αδέσποτο ζώο.

Αμέσως, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο Πασχάλης Φιλόσογλου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε τη Δευτέρα το πρωί στα τραύματά του, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την πόλη, που τον συνόδευσε χθες στην τελευταία του κατοικία.

Το δυστύχημα έρχεται να προστεθεί και σε άλλα συμβάντα που σημειώθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες στην περιοχή της Νέας Καρβάλης με αδέσποτες αγελάδες, που όμως είχαν προκαλέσει μόνο υλικές ζημιές. Το θέμα αυτό είχε απασχολήσει τόσο την αστυνομία όσο και τη σχετική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στο δήμο Καβάλας, ωστόσο παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί για τα αδέσποτα ζώα, δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθούν τα χειρότερα και μία ανθρώπινη ζωή χάθηκε άδικα.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση, η ιδιοκτήτρια του ζώου συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Ο Πασχάλης Φιλόσογλου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, καθώς πριν ασχοληθεί με τα κοινά, είχε διατελέσει διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Κρηνίδων του δήμου Φιλίππων. Αποστρατεύτηκε το έτος 2004 με το βαθμό του αστυνόμου β’. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2005 θέτοντας υποψηφιότητα για δήμαρχος του δήμου Φιλίππων και συγκεντρώνοντας στο β’ γύρο των εκλογών το 46%.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα