Στο σκοτάδι έμειναν χθες το βράδυ τα Χανιά

Στο σκοτάδι έμειναν χθες το βράδυ και επί μιάμιση ώρα ανατολικές συνοικίες και το κέντρο της πόλης των Χανίων λόγω βλάβης σε υπόγειο καλώδιο της ΔΕΗ, μετά από έργα που έγιναν για την τοποθέτηση αγωγού ομβρίων στην διαδρομή του καλωδίου.

«Όπως διαπιστώθηκε από τους χειρισμούς που έκαναν τα συνεργεία μας, αυτό οφείλεται σε βλάβη ενός τροφοδοτικού καλωδίου το οποίο ξεκινά από το σταθμό της ΔΕΗ στην Ξυλοκάκαρα και καταλήγει σε ένα υποσταθμό ζεύξεως στην οδό Ελ. Βενιζέλου» δήλωσε σήμερα ο προϊστάμενος της ΔΕΗ στα Χανιά, Μανόλης Κουφάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνεργεία επενέβησαν αμέσως, με προτεραιότητα την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης από άλλες γραμμές, που μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το φορτίο. Η ηλεκτροδότηση όλων των καταναλωτών αποκαταστάθηκε στις 10 το βράδυ ενώ τα συνεργεία ασχολούνται με τον εντοπισμό και την αποκατάσταση της βλάβης.

Λόγω της χθεσινής βλάβης αρκετοί ανελκυστήρες σταμάτησαν να λειτουργούν και η Πυροσβεστική χρειάσθηκε να παρέμβει σε δύο περιπτώσεις προκειμένου να απεγκλωβίσει πολίτες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα