"Οι Σφουγγαράδες Της Καλύμνου" από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Το Σάββατο 11 Απριλίου 2009, στα πλαίσια του προγράμματος της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καλυμνίων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά την οποία Γενικός Γραμματέας κ. Χαράλαμπος Κόκκινος παρουσίασε την νέα έκδοση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τίτλο «Οι σφουγγαράδες της Καλύμνου». Στην εκδήλωση, πλέον του κ. Κόκκινου, συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καλύμνου κ. Ρούσσος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Δραβίλλας, καθώς, επίσης και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κιλτίδης.

Η συγκεκριμένη εκδοτική πρωτοβουλία που παρουσιάστηκε, εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για ευρύτερη, εγκυρότερη και σφαιρικότερη προβολή  της κατεξοχήν τουριστικής Περιφέρειας της Ελλάδος, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στα νησιά μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κος Κόκκινος παρουσίασε την νέα αυτή έκδοση την οποία χαρακτήρισε φόρο τιμής και μνήμης στον μόχθο και την θυσία των Καλυμνίων σπογγαλιέων, πολλοί από τους οποίους πλήρωσαν με την ίδια τους την ζωή και την αρτιμέλεια τους  τις επιπτώσεις της νόσου των δυτών. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στους σπογγαλιείς, αφιερωμένο στους Καλύμνιους, όπου αυτοί και αν βρίσκονται: στο νησί της Καλύμνου, στην υπόλοιπη Ελλάδα ή στο Εξωτερικό.

Στην συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας κ. Χαράλαμπος Κόκκινος υπενθύμισε προς τους παριστάμενους ότι η μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την Κάλυμνο αλλά και για όλα τα νησιά της περιοχής μας είναι πολυδιάστατη, καθόσον δεν περιορίζεται μόνο στα ζωτικής σημασίας έργα υποδομής που υλοποιήθηκαν με χρηματικούς πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος(ΠΕΠ) Νοτίου Αιγαίου και του Προγράμματος του ΥΠΕΣ «ΘΗΣΕΑΣ», αλλά επεκτείνεται και σε. δράσεις τουριστικής προβολής.

Επιπρόσθετα ο κ Κόκκινος προέβη σε αναλυτική παρουσίαση των δράσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στα πλαίσια της τουριστικής προβολής των νησιών μας δηλώνοντας τα εξής:

« Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί από το 2005 με πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Νοτίου Αιγαίου,  για πρώτη φορά ένα τεράστιο έργο προβολής του τουριστικού προϊόντος της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων προϋπολογισμού  τριών εκατομμυρίων εκατό χιλιάδων  ευρώ (3.100.000).

Αναλυτικότερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε στις κυριότερες και σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις της Ελλάδος και του εξωτερικού, προβλήθηκε με επικοινωνιακή εκστρατεία σε μέσα μαζικής ενημέρωσης πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας και σε ειδικά ταξιδιωτικά έντυπα του εξωτερικού.

Ταυτόχρονα δημιουργήσαμε για τα νησιά μας ειδική ιστοσελίδα

(www.dreamislands.gr) η οποία λειτουργεί ως τουριστική πύλη για κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη της Περιφέρειας μας, εκδώσαμε έντυπο διαφημιστικό προωθητικό υλικό σε έξι (6) ευρωπαϊκές γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ρωσικά και ελληνικά) καθώς και CD-ROM με αναλυτική παρουσίαση των νησιών μας.

Παράλληλα μέσα από ένα πλέγμα παράλληλων δράσεων μας όπως οι εκδόσεις της

Περιφέρειας (Γευσιπλοΐα, Φωτογραφικό Λεύκωμα Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, Εναλλακτικός οδηγός Τουρισμού σε ελληνικά και αγγλικά, χάρτες ΠΝΑ) αλλά και η χρηματοδότηση των πλωτών σεμιναρίων τουρισμού (με 80.000 ευρώ) σε συνεργασία με τον ΕΟΤ που υλοποιήθηκαν πρόσφατα σε παραποτάμιες πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης, στηρίζουν το τουριστικό προϊόν της Δωδεκανήσου έμπρακτα.»

            Κλείνοντας την παρουσίαση του βιβλίου «Οι Σφουγγαράδες Της Καλύμνου»  ο κ Κόκκινος διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει την εκδοτική της δραστηριότητα και ενημέρωσε ότι επίκειται η έκδοση και παρουσίαση ενός ακόμη βιβλίου με τίτλο «Το λουκούμι της Σύρου.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα