Ο Δήμαρχος Τήλου έγινε και οδηγός ασθενοφόρου

Αφησε για λίγο τα καθήκοντά του στο δήμο προκειμένου να βοηθήσει με τις γνώσεις του στη γενική ιατρική έναν συμπολίτη του, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων. Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη το βράδυ στο ακριτικό νησί του Αιγαίου την Τήλο, όταν ένας ηλικιωμένος άντρας παραπάτησε στη σκάλα του σπιτιού του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο δήμαρχος του νησιού κ. Αναστάσιος Αλιφέρης, ο οποίος γνωρίζοντας τις ελλείψεις του νησιού του στον τομέα των πρώτων βοηθειών, ανέλαβε να φέρει εις πέρας τη μετάβαση του τραυματία στο νοσοκομείο της Τήλου, οδηγώντας μέχρι και το ασθενοφόρο.

«Λυπάμαι, αλλά το υπουργείο Υγείας δεν κάνει τίποτα ώστε να λυθούν τα βασικά μας προβλήματα στον τομέα της υγείας. Λόγω των γνώσεών μου βοήθησα τον άνθρωπο αυτό ώστε να μην τραυματιστεί περισσότερο και τον μετέφερα στο Κέντρο Υγείας» αναφέρει στην «Espresso» ο κ. Αλιφέρης.

Ο ηλικιωμένος άνδρας με τη βοήθεια του δημάρχου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Τήλου, όπου διαπιστώθηκε η κρίσιμη κατάσταση της υγείας του. «Διαπιστώσαμε με τον γιατρό του νησιού τη σοβαρότητα των τραυμάτων του συμπολίτη μας και ότι έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως σε νοσοκομείο της Ρόδου. Ετσι ανέλαβα τη μεταφορά του μέχρι το λιμάνι και αρκετή ώρα αργότερα, καθώς είχε απαγορευτεί ο απόπλους, στο νοσοκομείο της Ρόδου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα