Ryanair: Επιστροφή στην Αθήνα με νέες αεροπορικές συνδέσεις

Ryanair: Επιστροφή στην Αθήνα με νέες αεροπορικές συνδέσεις

Ολοκληρώνεται τον Μάρτιο η «τιμωρία» τεσσάρων μηνών του αεροδρομίου της Αθήνας από τη Ryanair, που είχε ως  αποτέλεσμα το κλείσιμο της βάσης και τη μεταφορά των δύο αεροσκαφών που είχε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε βάσεις του εξωτερικού. Η ιρλανδική low cost στους 10 προορισμούς που διατηρεί τη χειμερινή περίοδο προσθέτει αρχικά άλλους δεκατρείς την άνοιξη, ενώ ενδέχεται να ανακοινώσει και επιπλέον από το νέο έτος.

Οι δέκα προορισμοί που «τρέχουν» όλο τον χειμώνα από την Αθήνα για τη Ryanair είναι Δουβλίνο, Λονδίνο (Στάνστεντ), Βρυξέλλες, Μιλάνο, Μπολόνια, Ρώμη (Φιουμιντσίνο), Βουδαπέστη, Κατοβίτσε, Βιέννη και Μάλτα. Από τις 26 Μαρτίου θα προστεθεί και ένα δεύτερο λονδρέζικο αεροδρόμιο, το Λούτον, με τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαία (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή), ενώ την ίδια ημερομηνία ξεκινάει και η σύνδεση με Βίλνιους. Η Ryanair θα συνδέει την Αθήνα με την πρωτεύουσα της Λιθουανίας αρχικά δύο φορές την εβδομάδα (Κυριακή, Τετάρτη), ενώ από τον Μάιο θα προστεθεί και η πτήση της Παρασκευής.

 
Πολωνικοί προορισμοί
Στους προορισμούς που ήδη συνδέει τον ΔΑΑ με Πολωνία, όπως προαναφέρθηκε, είναι το Κατοβίτσε. Σε όλο το χειμερινό πρόγραμμα από και προς την πολωνική πόλη πραγματοποιούνται δύο πτήσεις εβδομαδιαία (Παρασκευή και Κυριακή), ενώ από τον Απρίλιο η πτήση της Παρασκευής μεταφέρεται στην Τετάρτη. Από τα τέλη Μαρτίου θα επιστρέψουν τρεις ακόμη συνδέσεις με τη χώρα. Η αρχή γίνεται στις 26 Μαρτίου με το Βροκλάου, με δύο πτήσεις εβδομαδιαία (Πέμπτη και Κυριακή), ενώ στον συγκεκριμένο προορισμό προστίθενται άλλες δύο πτήσεις τον Μάιο (Δευτέρα και Τετάρτη).

 
Στις 28 Μαρτίου ξεκινάει και η σύνδεση με Κρακοβία και για όλο τον Απρίλιο θα πραγματοποιούνται πτήσεις κάθε Σάββατο και Τρίτη, ενώ από τον Μάιο θα προστεθεί μία ακόμη ημέρα (Δευτέρα). Η σύνδεση με τη Βαρσοβία και το αεροδρόμιο Μόντλιν ξεκινάει από τις 31 Μαρτίου και μέχρι το τέλος Απριλίου θα υπάρχει μία εβδομαδιαία πτήση (Παρασκευή), ενώ από τον Μάιο έως και τα τέλη Αυγούστου θα προστεθούν δύο ακόμη πτήσεις (Πέμπτη, Δευτέρα).

 
Πτήσεις από Γερμανία
Οι αρχικά δύο γερμανικοί προορισμοί επιστρέφουν από τον Μάιο, αρχής γενομένης από το Βερολίνο την Πρωτομαγιά. Σε ό,τι αφορά την Κολωνία (Βόννη), η πρώτη πτήση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου και η σύνδεση θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα (Τετάρτη και Σάββατο) για όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

Για το Βερολίνο, που η ξαφνική έξοδος όλων των low costs (Ryanair, Easyjet, Scoot) που συνδέονταν με Αθήνα άφησε μόνη της για όλη τη χειμερινή περίοδο την Aegean, η επιστροφή της Ryanair δεν φαίνεται να βοηθάει ιδιαίτερα τον ανταγωνισμό. Η εταιρεία επέλεξε -προς το παρόν- να πετάει μόνο για τέσσερις μήνες (διακόπτει τη σύνδεση στις 30 Αυγούστου), ενώ η εβδομαδιαία σύνδεση αφορά μόνο τρεις ημέρες (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή).

 
Πτήσεις εσωτερικού και Κύπρος
Την καλοκαιρινή περίοδο θα επιστρέψουν και τρεις πτήσεις εσωτερικού για τη Raynair και το αεροδρόμιο της Αθήνας. Πρόκειται για τα Χανιά, την Κέρκυρα και τη Σαντορίνη, με τη σύνδεση να διαρκεί ένα τετράμηνο (Μάιο με Αύγουστο), που και στις τρεις περιπτώσεις σε εβδομαδιαία βάση θα υπάρχουν τρεις πτήσεις. Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, η σύνδεση θα πραγματοποιείται με το αεροδρόμιο της Πάφου επίσης το τετράμηνο Μάιος – Αύγουστος με δύο πτήσεις κάθε εβδομάδα (Παρασκευή – Κυριακή).

Τέλος, επανέρχονται και οι πτήσεις από και προς Τελ Αβίβ και Κατάνια, επίσης με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις την περίοδο Μαΐου – Αυγούστου. Οι παραπάνω πτήσεις προέρχονται από στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει έως σήμερα η Ryanair. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να διευρύνει το πρόγραμμά της στην Αθήνα τόσο με επιπλέον πτήσεις στις ήδη υπάρχουσες συνδέσεις όσο και με νέους προορισμούς.

www.powergame.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα