Οι 8 μεγαλύτερες προβλέψεις στα ταξίδια για το 2022 μέσα από έρευνα του Booking.com

Οι 8 μεγαλύτερες προβλέψεις στα ταξίδια για το 2022 μέσα από έρευνα του Booking.com

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, επαναπροσδιορίστηκε ξανά και ξανά κάθε πτυχή της ζωής μας και ειδικά ο τρόπος με τον οποίο ταξιδεύουμε. Παρόλο που η πανδημία δεν έχει τελειώσει, έχει αρχίσει να διαφαίνεται ένα αίσθημα ελπίδας για το μέλλον. Ποιο θα είναι όμως το μέλλον των ταξιδιών;

Σε αυτό το πλαίσιο, η μεγάλη πλατφόρμα ταξιδιωτικών κρατήσεων Booking.com, πραγματοποίησε μια εκτενή έρευνα σε περισσότερους από 24.000 ταξιδιώτες σε 31 χώρες και περιοχές με σκοπό να διαπιστώσει ποιες αλλαγές θα καθορίσουν τα ταξίδια το 2022...

 1. Νέα πρόσωπα και μέρη
 
Το 2022 θα μπορούμε επιτέλους να βγούμε έξω και να κάνουμε νέες γνωριμίες. 60% των ταξιδιωτών ανυπομονούν να γνωρίσουν νέα άτομα στις διακοπές τους. Η πανδημία μας ανάγκασε να επικεντρωθούμε στα πράγματα και τους ανθρώπους που έχουν μεγάλη σημασία στις ζωές μας, ενώ η ελευθερία απέκτησε μεγαλύτερο νόημα και αξία. Καθώς πλέον μπορούμε να επιστρέψουμε στα ταξίδια, το 2022 θα είναι η χρονιά που οι άνθρωποι όχι μόνο θα επανασυνδεθούν με φίλους και οικογένεια, αλλά και θα θελήσουν να γνωρίσουν καινούργια άτομα, με το 60% να επιθυμεί να κάνει νέες γνωριμίες όσο είναι σε διακοπές.

Είναι επίσης πιθανή η αναζωπύρωση ειδυλλίων που προκύπτουν στις διακοπές, με το 50% να ελπίζει ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο στο επόμενο ταξίδι. Και χάρη στις βιντεοκλήσεις, που έγιναν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας, αναμένεται ορισμένα από αυτά τα ειδύλλια να συνεχιστούν και όταν οι ταξιδιώτες επιστρέψουν σπίτι τους.
 
2. Πρωτόγνωρα συναισθήματα
 
Η προσμονή για το ταξίδι θα είναι εξίσου συναρπαστική με τον ίδιο τον προορισμό. 75% των ταξιδιωτών πιστεύουν ότι η διαδρομή είναι πιο ευχάριστη όταν αποτελεί μέρος ενός ταξιδιού.
Η διαδρομή προς έναν προορισμό αποτελεί ένα μέρος του ταξιδιού που πολλοί από εμάς το βλέπουμε ως αναγκαστικό, παρά ως κάτι που μπορούμε να απολαύσουμε και να το χαρούμε. Όμως, καθώς τα ταξίδια είναι πλέον λίγα και γίνονται με μικρότερη συχνότητα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η διαδρομή μπορεί τελικά να είναι κάτι για το οποίο πολλοί από εμάς ανυπομονούμε περισσότερο από ποτέ το 2022.
Για ποια απλή ταξιδιωτική απόλαυση ανυπομονείτε περισσότερο το 2022;
Το άγνωστο | Το 58% λέει ότι απολαμβάνει να μαθαίνει νέα και άγνωστα δίκτυα μεταφορών όταν ταξιδεύει.
Τον καιρό | Το 77% λέει ότι και μόνο η αίσθηση του ήλιου στο δέρμα θα βελτιώσει τη διάθεσή του.
Το τοπίο | Το 21% των ταξιδιωτών λέει ότι ανυπομονεί πολύ να απολαύσει το τοπίο κατά τη διαδρομή προς τον επόμενο προορισμό.
Την προσμονή | Για το 19% των ταξιδιωτών, το πιο συναρπαστικό συναίσθημα είναι η προσμονή στην αρχή του ταξιδιού.
 
3. Διαχωρίζοντας ξανά εργασία από προσωπική ζωή
 
Οι διακοπές θα είναι αποκλειστικά για αναψυχή και δεν θα περιλαμβάνουν καθόλου εργασία. 73% των ταξιδιωτών λένε ότι οι διακοπές στο μέλλον θα είναι αποκλειστικά για αναψυχή και όχι για εργασία. 
Όταν ξέσπασε η πανδημία, τα σπίτια μετατράπηκαν σε γραφεία και η εργασία εξ αποστάσεως έγινε πραγματικότητα. Όμως, το 2022 θα δούμε σημαντική αύξηση στον αριθμό των ατόμων που θέλουν να αποκαταστήσουν την ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής. Το 73% συμφωνεί ότι ο χρόνος των διακοπών στο μέλλον θα προορίζεται μόνο για αναψυχή. Σχεδιάζετε κάποιο ταξίδι για να ξεκουραστείτε από τη δουλειά; Επιλέξτε τον τύπο ταξιδιού παρακάτω και αντιγράψτε ένα από τα πρότυπα μηνύματα για να ενημερώνετε τους συναδέλφους σας ότι θα είστε εκτός γραφείου (ή σπιτιού)!
 
4. Ταξίδι και προσωπική ευεξία
 
Τα ταξίδια θα αποτελέσουν ουσιαστικό κομμάτι της φροντίδας του εαυτού μας
79% των ταξιδιωτών συμφωνούν ότι ένα ταξίδι βοηθά περισσότερο στην ψυχική και συναισθηματική ευεξία από άλλες μορφές φροντίδας.
Η γιόγκα και ο διαλογισμός μπορούν να μπουν στην άκρη! Το 2022 φαίνεται ότι τα ταξίδια θα αποτελέσουν την κορυφαία τάση για προσωπική ευεξία. Οι άνθρωποι εκτιμούν σήμερα περισσότερο από ποτέ την ευκαιρία να ξεφύγουν και να αποκοπούν, αλλά ταξιδεύουν επίσης και για να γνωρίσουν νέα μέρη και πολιτισμούς. Τα ταξίδια, είτε τα βλέπετε ως μια ευκαιρία να περάσετε χρόνο με φίλους και οικογένεια, να ακούσετε νέες γλώσσες είτε να δοκιμάσετε νέα φαγητά, είναι για όλους διαφορετικά. Τι είναι ένα ταξίδι για εσάς;

Τι αναζητάτε από τα ταξίδια σας το 2022;

-Εξερεύνηση και ανακάλυψη | Το 60% σχεδιάζει το επόμενο ταξίδι του για να εξερευνήσει νέους πολιτισμούς και να απολαύσει νέα μέρη και εμπειρίες. Το να εξερευνήσετε μέρη που δεν πιστεύατε ότι θα βλέπατε και να δοκιμάσετε νέες κουζίνες μπορεί να σας προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες και να σας βοηθήσει να εκτιμήσετε τις ευκαιρίες που σας δίνει η ζωή.
-Ξεκούραση και ανασυγκρότηση | Το 52% θέλει στο επόμενο ταξίδι να ξεφύγει από τη ρουτίνα του σπιτιού και της δουλειάς. Τα ταξίδια σας επιτρέπουν να βγείτε από τη ρουτίνα και να αποσυνδεθείτε από τις καθημερινές ενημερώσεις και συσκευές. Αυτή η αποσύνδεση μπορεί επίσης να βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τι είναι σημαντικό για την ψυχική μας υγεία.
-Κοινωνικοποίηση | Το 40% ελπίζει στο επόμενο ταξίδι να μπορέσει να περάσει χρόνο με φίλους, οικογένεια και να γνωρίσει νέα άτομα
Η προσπάθεια για ευεξία δεν είναι για όλους μια μοναχική δραστηριότητα. Η επικοινωνία με φίλους, ειδικά σε ένα νέο περιβάλλον μπορεί να είναι διασκεδαστική, αναζωογονητική και να ενισχύσει τα επίπεδα ευτυχίας και αυτογνωσίας σας.
- Να βρω την αγάπη | Το 50% των ατόμων που δεν έχουν σχέση ελπίζουν ότι στο επόμενο ταξίδι τους θα βρουν την αγάπη
Ίσως για εσάς ευεξία σημαίνει να περνάτε περισσότερο χρόνο με το άλλο σας μισό. Για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν μόνοι όμως, κάθε ταξίδι μπορεί να είναι ταυτόχρονα ένας τρόπος να φροντίσουν τον εαυτό τους αλλά και μια ευκαιρία να βρουν την αγάπη.
 
5. Προτεραιότητα στην κοινότητα
 
... διαβάστε αναλυτικά στο tornosnews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα