VoloCity: Το ιπτάμενο ταξί που έρχεται για να αλλάξει τον τρόπο που μετακινούμαστε

Η γερμανική εταιρεία τεχνολογίας Volocopter παρουσίασε το VoloCity, ένα νέο μοντέλο ενός «ιπτάμενου ταξί», που θα μπορούσε να ξεκινήσει πτήσεις επίδειξης στο Παρίσι από το 2024.

Σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη στο αεροδρόμιο του Ποντουάζ, που ακολούθησε την παρουσίαση του «αεροπορικού ταξί», εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι οι δοκιμαστικές πτήσεις για το νέο μοντέλο θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Το αεροσκάφος VoloCity θα λειτουργεί με εννέα ηλεκτρικές μπαταρίες και θα μεταφέρει έναν πιλότο και έναν επιβάτη. Θα έχει εύρος πτήσης 35 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα 110 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι κατασκευαστές του θεωρούν ότι είναι η μέθοδος μεταφοράς του μέλλοντος και θα φέρει την «επανάσταση» στον τρόπο με τον οποίο μετακινούμαστε μέσα στις πόλεις.

Το αεροσκάφος, γνωστό ως eVTOL (Electric Vertical Take-off and Landing), σχεδιάστηκε για να μεταφέρει ανθρώπους μέσω πόλεων και αστικών περιβαλλόντων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volocopter, Φλόριαν Ρόιτερ, τόνισε ότι εάν οι δοκιμές εξελιχθούν όπως ελπίζουν, οι περιφερειακές αρχές του Παρισίου θα έχουν ένα «ιπτάμενο ταξί» για πτήσεις επίδειξης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που θα «φιλοξενήσει» η πόλη το 2024.

Όμως, ο Ρόιτερ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το αεροσκάφος θα μπορούσε να αρχίσει τις πτήσεις νωρίτερα. «Είμαστε λίγο περισσότερο από δύο χρόνια μακριά από την τελική πιστοποίηση, οπότε περιμένουμε ότι προς το τέλος του 2022 θα δούμε τις πρώτες εμπορικές διαδρομές και ελπίζουμε ότι θα είναι στο Παρίσι», ανέφερε.

Παρουσίαση ιπτάμενο ταξί 

Οι τοπικοί αξιωματούχοι του Παρισίου, οι οποίοι παρευρέθηκαν επίσης στην παρουσίαση, παρουσίασαν ένα πιο «συντηρητικό» χρονοδιάγραμμα. Η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου του Ιλ-ντε-Φρανς, Βάλερι Πεκρές, δήλωσε ότι όλα θα εξαρτηθούν από την επιτυχία των πτήσεων επίδειξης του 2024. «Εάν όλα πάνε καλά, έως το 2030, μπορούμε να “εκβιομηχανίσουμε” το προϊόν. Μετά από αυτό, πρέπει να γίνει αποδεκτό, απολύτως ασφαλές και οι ταξιδιώτες πρέπει να αισθάνονται σίγουροι».

Πώς θα αποφευχθουν τα μαζικά «λουκέτα» ξενοδοχείων

Τη στιγμή που ένας τεράστιος αριθμός αμερικανικών ξενοδοχείων βρίσκεται στα πρόθυρα πτώχευσης, μεγάλη μερίδα αναλυτών υποστηρίζει ότι οι τράπεζες δεν πρόκειται να επιτρέψουν τα μαζικά «λουκέτα».

Η Volocopter έχει ήδη δοκιμάσει το ιπτάμενο ταξί της σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο επέλεξε τη Σιγκαπούρη για το πρώτο τεστ του VoloCity στην «καρδιά» μιας μεγάλης πόλης.

Αρκετές άλλες εταιρείες, όπως η Boeing, η Airbus, η Toyota και η Hyundai εργάζονται πάνω σε παρόμοια project.

 

με πληροφορίες από Euronews, VOA News

 

travelestate

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα