Ο ελληνικός προορισμός με 100% πληρότητα στις γιορτές

Ο ελληνικός προορισμός με 100% πληρότητα στις γιορτές

Με εξαιρετικούς ρυθμούς κινείται τουριστική κίνηση στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως επιβεβαιώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο Γιώργος Τελώνης, πρόεδρος των τουριστικών γραφείων Δυτικής Ελλάδας, σημειώνοντας ότι οι φετινές ημερομηνίες των εορτών συμβάλλουν στην επιμήκυνση των αποδράσεων εντός και εκτός Ελλάδας. Μάλιστα ο κ. Τελώνης παρατηρεί και αύξηση κατά 25% των τουριστικών πακέτων προς το εξωτερικό.

Καλάβρυτα: Ιδανικός προορισμός για χειμερινό τουρισμό

Ο κ. Τελώνης αφού σημειώνει ότι οι χειμερινοί προορισμοί της χώρας θα κινηθούν με πολύ υψηλές πληρότητες, εστιάζει στα Καλάβρυτα και αναφέρει ότι ο προορισμός θα αγγίξει το 100% στις πληρότητες των καταλυμάτων.

Επιπρόσθετα θα αποτελέσει και τον πρώτο προορισμό για μονοήμερες αποδράσεις, σημειώνοντας ότι ελέω χιονοδρομικού και νέων οδικών αρτηριών, επιτυγχάνεται η γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση. Οι φετινές εορτές, συνεχίζει ο ίδιος, ευνοούν και τις πενθήμερες αποδράσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και τα έσοδα των επιχειρήσεων.

Με τη σειρά της και η Πάτρα αναφέρει ο κ. Τελώνης θα κινηθεί ανοδικά στις διανυκτερεύσεις σε σχέση με τις άλλες χρονιές, αφού πλέον ο νέος οδικός άξονας Αθηνών-Πάτρας εξασφαλίζει γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση για τους εκδρομείς. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προορισμός της Ναυπάκτου, που όπως τονίζεται θα κινηθεί και αυτός με ανοδικές αφίξεις και πληρότητες, αφού, όπως σημειώνει η Ναύπακτος δεν έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση, σε ό,τι αφορά τις ελεύσεις επισκεπτών.

Με τη σειρά του, το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, αποτελεί ισχυρό κίνητρο για επίσκεψη στην περιοχή, καθώς όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού Λεωνίδας Σπυρόπουλος, η γρήγορη και ασφαλή μετάβαση, αλλά και η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την τοπική ένωση ξενοδόχων, λειτουργεί προς όφελος των επισκεπτών. Η άνω συνεργασία εξασφαλίζει διαμονή από 30 ευρώ, που συνδυάζεται και με επίσκεψη στο χιονοδρομικό. Πέρυσι το χιονοδρομικό ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητά του, αφού με οροφή τους 3.000 επισκέπτες, υπήρξε μέρα που 15.000 επισκέπτες θέλησαν να εισέλθουν στο χιονοδρομικό.

Φέτος οι επισκέπτες του χιονοδρομικού, όπως αναφέρεται, θα συναντήσουν αναβαθμισμένες πίστες, για εξειδικευμένες δραστηριότητες (άλματα κλπ), πίστα για βόλτα στο δάσος, αλλά και για εκμάθηση του αθλήματος. Είτε κάνει κανείς σκι, η απλώς έλθει για έναν καφέ, θα περάσει σίγουρα καλά, καθώς τα σύγχρονα χιονοδρομικά είναι θεματικά πάρκα δραστηριοτήτων, που καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών, τονίζει ο κ. Σπυρόπουλος.

Για όσους αποζητούν δράση και ένταση οι επιλογές είναι αμέτρητες: πεζοπορία στο τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 (από τα Καλάβρυτα προς Κάτω Λουσούς - Πλανητέρο - Άρμπουνα - Άγ. Νικόλαο - Τουρλάδα – Κρινόφυτα), πεζοπορία κατάβασης του Βουραϊκού, ορειβασία στον Χελμό, αναρρίχηση, διαδρομή με αυτοκίνητο 4Χ4 προς τη λίμνη Τσιβλού, mountain bike και αλεξίπτωτο πλαγιάς. Σήμα κατατεθέν της πόλης των Καλαβρύτων, ο οδοντωτός σιδηρόδρομος, που ήδη από το 1906 εκτελεί τη διαδρομή (22 χμ) Καλάβρυτα-Διακοπτό, καθώς διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού και θεωρείται μια από τις πιο όμορφες διαδρομές με τρένο στην Ελλάδα.

Μια επίσκεψη στα Καλάβρυτα θα είναι λειψή, αν ο επισκέπτης δεν επισκεφτεί τη Μονή της Αγίας Λαύρας, που σύμφωνα με την παράδοση, κτίστηκε το 10ο αιώνα και συνδέεται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Παράλληλα το επιβλητικό μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου, το οποίο θεωρείται το αρχαιότερο της Ελλάδας, αξίζει την επίσκεψη σας, όπως επίσης και το εντυπωσιακό Σπήλαιο Λιμνών, στους πρόποδες του Xελμού. Η επίσκεψη του σπηλαίου γίνεται μάλιστα με βάρκα.

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα