Οι μοναχικοί ταξιδιώτες τώρα μπορούν να βρουν παρέα

Επιτέλους, εξασφάλισες την πολυπόθητη άδεια! Μετά τους απαραίτητους πανηγυρισμούς και τον έλεγχο του υπολοίπου στον λογαριασμό (φτάνει ίσα ίσα για ένα ωραίο ταξίδι), επιλέγεις προορισμό και νοερά τσεκάρεις εκκρεμότητες και προαπαιτούμενα. Καπέλο έχεις, αντηλιακό αγόρασες, αντικουνουπικό πρέπει να πάρεις... τι ξεχνάς; Την παρέα, βρε κουτό!

Ως γνωστόν, το νούμερο ένα μυστικό των επιτυχημένων διακοπών, αυτό που τις κάνει ξεχωριστές, ανεβάζοντας τη συνολική εμπειρία του ταξιδιού, είναι η καλή παρέα. Και δεν είναι δεδομένη για όλους. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μας που δεν μπορούν να συντονιστούν με τους φίλους ή τους συγγενείς τους, είτε στον χρόνο είτε στις προτιμήσεις τους. Ανθρωποι που αγαπούν τα ταξίδια, αλλά δεν έχουν με ποιον να τα μοιραστούν», λέει η Ιωάννα Σολδάτου. Η Ιωάννα είναι μέλος της ομάδας του travelhut.gr, μιας πλατφόρμας που δικτυώνει μοναχικούς ταξιδιώτες.

Η ιδέα προέκυψε πριν από δύο χρόνια από ίδια εμπειρία. «Σε όλους μας αρέσει πολύ να ταξιδεύουμε, αλλά παρατηρούσαμε ότι δεν είναι λίγες οι φορές τις οποίες, ενώ έχουμε τη διάθεση και τον χρόνο να ταξιδέψουμε, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους οικείους μας, με αποτέλεσμα τα ταξίδια μας να μην πραγματοποιούνται και να μένουν ως σκέψεις στη φαντασία μας». Κάπως έτσι σκέφτηκαν να βοηθήσουν την κατάσταση – τη δική τους και όλων.

Είσαι το... ταίρι μου;

Το travelhut.gr είναι μια εφαρμογή που σου δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσεις το κατάλληλο ταίρι για τις εξορμήσεις σου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για να γίνει κάποιος μέλος, δεν χρειάζεται παρά να εγγραφεί καταχωρίζοντας ψευδώνυμο και email, τα ταξίδια που έχει πραγματοποιήσει ώς τώρα και τους προορισμούς που επιθυμεί να επισκεφθεί ώστε να δημιουργηθεί ένα αντιπροσωπευτικό ταξιδιωτικό «προφίλ». Αυτομάτως, η εφαρμογή σού προτείνει μέλη με κοινές ταξιδιωτικές προτιμήσεις, με τα οποία, εάν επιθυμείς, γίνεστε «φίλοι» και, γιατί όχι, συνταξιδιώτες. Η υπηρεσία διατίθεται εντελώς δωρεάν.

Τα... τυχερά

Επειτα από λίγους μόνο μήνες λειτουργίας, η πλατφόρμα γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχία, όπως λέει η κ. Σολδάτου. Το 85% των μελών είναι άνω των 35, ενώ μέλη έχουν γίνει και ταξιδιώτες άνω των 65 ετών, άνθρωποι που ενδεχομένως έχουν χάσει το ταίρι τους ή είναι μοναχικοί, αλλά που δεν διστάζουν να συνδεθούν στο Ιντερνετ και να αναζητήσουν λύση.

«Εχουν πραγματοποιηθεί πάρα πολλά ταξίδια και με μεγάλη επιτυχία. Μας στέλνουν συνεχώς μηνύματα για να μας ευχαριστήσουν για τη βοήθειά μας να βρουν συνταξιδιώτη». Δεν λείπουν, βέβαια, και τα... τυχερά. «Κάποιοι έφτιαξαν και τη ζωή τους μέσα από το travelhut.gr», λέει η ίδια γελώντας. «Το ένα ταξίδι έφερε το άλλο και η συνέχεια ήταν η γνωστή...».

Το Top 10

Οι ταξιδιώτες του travelhut.gr φτάνουν τους 900, ενώ οι Top 10 αναζητήσεις αυτήν τη στιγμή αφορούν το Παρίσι, τη Ρώμη, το Αμστερνταμ, τη Βαρκελώνη, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, την Πράγα, τη Βιέννη, την Αμοργό και τη Μαδρίτη. «Φιλοδοξούμε το travelhut.gr να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση για τους ανθρώπους που “ζουν για να ταξιδεύουν” ή απλώς θέλουν να ταξιδεύουν. Με λίγα λόγια, μην ακυρώνετε κανένα ταξίδι σας επειδή δεν βρήκατε παρέα!».

 

kathimerini

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα