Απευθείας πτήση προς Νέα Υόρκη αποκτά και πάλι η Αθήνα

Την Κυριακή 12 Μαρτίου, το μεσημέρι, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, θα εγκαινιάσει η Emirates τη νέα απευθείας πτήση της από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη, στο αεροδρόμιο Newark.

Το νέο αυτό δρομολόγιο θα συμπληρώσει τις τέσσερις υπάρχουσες καθημερινές πτήσεις μεταξύ του αεροδρομίου του Ντουμπάι και του JFK της Νέας Υόρκης.

Θα είναι η μοναδική καθημερινή, απευθείας πτήση μεταξύ των ΗΠΑ και Ελλάδας που θα υλοποιείται όλο το χρόνο και έχει πάψει να εκτελείται από το 2012.

Από το 1996 στην Ελλάδα

Ο αραβικών συμφερόντων αερομεταφορέας δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1996, έχοντας διακινήσει στα 21 χρόνια παρουσίας στη χώρα περίπου 2,3 εκατ. επιβάτες. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, η συμβολή της Emirates τοποθετείται, ως προς το ελληνικό ΑΕΠ, σε 80 εκατ. ευρώ, ενώ έχει δημιουργήσει περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας.

Στα κεντρικά γραφεία της στην Αθήνα απασχολούνται 31 άτομα, με τους Έλληνες εργαζομένους στον αεροπορικό όμιλο, διεθνώς, να τοποθετούνται σε 500.

Η Emirates έχει λειτουργήσει την πρώτη απευθείας πτήση Αθήνα-Ντουμπάι, έχει προσγειώσει σε ελληνικό έδαφος το πρώτο αεροσκάφος τύπου Α380, υποστηρίζει χορηγικά την ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και στηρίζει τις εξαγωγές ναυτιλιακών ειδών, φρούτων, ψαριών, τυριού, φαρμακευτικών προϊόντων και ελαιολάδου.

Διεθνώς ο αερομεταφορέας, που διαθέτει στόλο 255 αεροσκαφών, εξυπηρετεί 154 πόλεις, σε 83 χώρες με περισσότερες από 1.800 πτήσεις την εβδομάδα από το διεθνές hub της στο Ντουμπάι.

Στο στόχαστρο γερουσιαστών

Η απευθείας πτήση Αθήνα-Ντουμπάι βρέθηκε στο στόχαστρο 25 γερουσιαστών που με επιστολή τους ζητούσαν προς τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump να μην επιτρέψει την εκτέλεση του συγκεκριμένου δρομολογίου. Και αυτό επειδή, όπως υποστηρίζουν, τόσο η Emirates όσο και άλλοι αερομεταφορείς με έδρα τον Κόλπο, διαθέτουν πλεονεκτική θέση έναντι των αμερικανικών αεροπορικών, καθώς λαμβάνουν υψηλές επιχορηγήσεις από τις κυβερνήσεις των αραβικών κρατών.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα των 25 γερουσιαστών ζητούσε από τον Trump να "παγώσει” την έναρξη της απευθείας πτήσης ωσότου λάβουν χώρα η υπόθεση διευθετεί.

"Διαθέτουμε το σύνολο των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων από τις αρμόδιες αρχές, τα αεροδρόμια και τις ταξιδιωτικές κοινότητες σε Αθήνα και Newark” σημείωσε η Emirates σε ανακοίνωσή της.

capital

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα