Τα 7 μέρη του πλανήτη στα οποία δεν πατάει ανθρώπινη ψυχή!

Η φύση, ως Μέγας Δημιουργός, δεν μας χαρίζει μόνον εντυπωσιακά τοπία και φυσικά φαινόμενα αλλά ενίοτε και ανατριχιαστικά.

Αυτή είναι λοιπόν η λίστα με τα 7 ανατριχιαστικά θαύματα του (φυσικού) κόσμου και αξίζει να της ρίξετε μια ματιά:

1. Racetrack Playa, Κοιλάδα Του Θανάτου, Καλιφόρνια

Η Racetrack Playa στην Καλιφόρνια είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός για το μυστήριο των λεγόμενων sailing stones. Στον πρώην βυθό της αποξηραμένης λίμνης στην Racetrack Playa, στην Κοιλάδα του Θανάτου, κάποιες πέτρες μοιάζουν να έχουν κατρακυλήσει ακόμη και 250 μέτρα βαθιά στην νεκρική κοιλάδα. Μάλιστα πολλές είχαν πίσω τους ίχνη, λες και τις είχε σύρει κάποιος μέχρις εκεί. Ποιος όμως;

Οι θεωρίες που αναπτύχθηκαν ήταν πολλές, από τοπικά μαγνητικά πεδία μέχρι παρέμβαση εξωγήινων ή δαιμόνων.

Μόλις πριν 10 χρόνια, το 2006, ένας επιστήμονας της NASA, ο Ralph Lorenz, χρησιμοποιώντας πετραδάκια κι ένα γυάλινο τάπερ (!!) απέδειξε τι συμβαίνει. Το χειμώνα, οι πέτρες αυτές πιάνουν πάγο εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Ακόμη και ένα αεράκι μικρής έντασης μπορεί να κάνει τις πέτρες να μετακινηθούν, αφού λόγω του πάγου γλυστρούν πάρα πολύ εύκολα. Κι έτσι αφήνουν τα ίχνη στο λασπωμένο πυθμένα της αποξηραμένης λίμνης.

2. Madidi National Park, Βολιβία

Το Εθνικό Πάρκο Madidi είναι ένα από τα τελευταία σημεία του πλανήτη που παραμένει ανέπαφο από την ανθρώπινη παρέμβαση. Για τους επιστήμονες που ασχολούνται με τη βιολογία και συναφείς επιστήμες είναι ένας παράδεισος. Όμως ο παράδεισος έχει κι ένα... ανατριχιαστικό μυστικό: όλες οι μορφές ζωής που ζουν στο μέρος αυτό (ζώα και φυτά) είναι δηλητηριώδεις!

Μάλιστα τόσο τα φυτά όσο και τα ζώα που ζουν εκεί (κατά βάσιν έντομα) έχουν αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσουν άνθρωπο. Μάλλον για αυτό παραμένει ανέπαφο...

3. Δάσος Aokigahara, Ιαπωνία

Στα νοτιοδυτικά του ιαπωνικού όρους Φούτζι, βρίσκεται το δάσος Αοκιγκαχάρα (Aokigahara), γνωστό με το όνομα «Το Δάσος Των Αυτοκτονιών». Μέσα σε 60 χρόνια, περισσότεροι από 100 άνθρωποι πηγαίνουν κάθε χρόνο στο μέρος αυτό για να βάλουν τέρμα στη ζωή τους. Δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση τι έλκει τους αυτόχειρες στο δάσος αυτό ενώ οι αρχές της χώρας προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο να σταματήσουν το ανατριχιαστικό αυτό φαινόμενο.

Ήδη πάντως στην μυθολογία της Ιαπωνίας, το δάσος αυτό αναφέρεται ως ένας τόπος με "yūrei", δηλαδή τα οργισμένα φαντάσματα των νεκρών.

Ως φυσική τοποθεσία είναι ένα πολύ πλούσιο σε βλάστηση δάσος και για αυτό αν κάποιος προχωρήσει εντός του δεν μπορεί να ακούσει κανέναν ήχο, τον απομονώνει η βλάστηση.

Το μέρος παραμένει τουριστική ατραξιόν που προσελκύει χιλιάδες Ιάπωνες και ξένους τουρίστες κάθε χρόνο.

4. Danakil ή αλλιώς Η Πύλη της Κόλασης, Αιθιοπία

Μια από τις πλέον εντυπωσιακές και εξώκοσμες τοποθεσίες αυτού του πλανήτη. Με θερμοκρασίες που συνήθως κυμαίνονται κοντά στους 50° Κελσίου, η Ντανακίλ είναι το πιο καυτό μέρος της Γης που κατοικείται από ανθρώπους. Η Ντανακίλ είναι μια περιοχή που έχει σχηματιστεί από τη σύγκρουση των τεκτονικών πλακών της Γης. Κάτω από το έδαφός της είναι οι... ραφές του φλοιού της Γης.

Είναι ένα από τα πλέον ηφαιστειογενή μέρη του πλανήτη Γη και για αυτό έχει και το προσωνύμιο "Πύλη της Κόλασης.

5. Gomantong Caves, Μαλαισία

Οι σπηλιές Gomantong είναι ίσως ένα από τα πιο ανατριχιαστικά μέρη στη Γη. Στις σπηλιές αυτές ζουν εκατομμύρια νυχτερίδες και κατσαρίδες. Άλλοι... ένοικοι του μέρους είναι φίδια αλλά και σαρανταποδαρούσες. Κι όμως, αρκετοί τουρίστες έρχονται εδώ κάθε χρόνο.

6. Dering Screaming Woods, Ηνωμένο Βασίλειο

Τα δάση του Dering είναι περιβόητα ως το πιο στοιχειωμένο μέρος της Βρετανίας. Πολλοί, τραγικοί και ανεξήγητοι θάνατοι έχουν συμβεί εδώ και λέγεται πως τα πνεύματα των νεκρών αυτών στοιχειώνουν το μέρος. Για αυτό τα δάση αυτά είναι γνωστά και ως τα Δάση Που Ουρλιάζουν αφού πολλοί ταξιδιώτες λένε ότι ακούν από τα δάση ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα. Κάποιοι εξακολουθούν πάντως να πηγαίνουν...

7. The Devil’s Kettle, ΗΠΑ

Το Devil’s Kettle (Ο Τέντζερης του Διαβόλου) είναι ένας πανέμορφος καταρράκτης. Όμως κανένας δεν ξέρει πού πάνε τα νερά αυτού του καταρράκτη που πέφτουν στο λεγόμενο Devil’s Kettle. Αφότου πέσουν εκεί, τα νερά εξαφανίζονται, κανείς επιστήμονας δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει την μετέπειτα πορεία τους. Καμία βάσιμη επιστημονική εξήγηση δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα. Ό,τι έπεσε στο μέρος αυτό (εκτός από τα νερά) δεν ξαναβρέθηκε ποτέ. Υπάρχει η φήμη ότι μια παρέα εφήβων έριξε ένα ολόκληρο αυτοκίνητο κάποτε και τα νερά το κατάπιαν και δεν το είδε ποτέ ξανά κανένας...

news

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα