"Ταξίδι" πάνω από το μνημείο Φιλοπάππου, με ένα drone! Bίντεο

Καταπληκτικές εικόνες από ψηλά κατέγραψε ένα drone στο Μνημείο Φιλοπάππου.

Το μνημείο του Φιλοπάππου που χρονολογείται στο 114-116 μ.Χ. χτίστηκε από τους Αθηναίους προς τιμήν του εξόριστου ηγεμόνα της Κομμαγηνής, Ιουλίου Αντιόχου Φιλoπάππου, που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και έγινε Αθηναίος πολίτης αναλαμβάνοντας δημόσια και θρησκευτικά αξιώματα.

Το μνημείο, διαστάσεων 9.80 Χ 9.30 μ., περιλάμβανε τον ταφικό θάλαμο και είναι κτισμένο από λευκό πεντελικό μάρμαρο σε βάθρο ύψους 3, 08 μ. από πωρόλιθο επενδυμένο με πλάκες υμήττειου μαρμάρου. Η βόρεια πλευρά που είναι ορατή από την Ακρόπολη ήταν η πρόσοψη του μνημείου και είχε πλούσιο αρχιτεκτονικό διάκοσμο.

Το μνημείο σωζόταν μέχρι τα μέσα του 15ου αιώνα, όταν ο Κυριακός ο εξ Αγκώνος αντέγραψε τις πέντε επιγραφές της πρόσοψης. Οι τρεις που είναι χαραγμένες κάτω από τα αγάλματα, δίνουν τα ονόματα των απεικονιζόμενων προσώπων.

Χριστούγεννα: Αποδράσεις που θα σε βάλουν στο πνεύμα των εορτώνΗ κεντρική μορφή ήταν ο Φιλόπαππος, γιος του Επιφάνους, αριστερά ο Αντίοχος, γιος του βασιλέα Ιουλίου Αντιόχου Φιλoπάππου, και δεξιά ο βασιλιάς Σέλευκος Νικάτωρ, γιος του Αντιόχου.

kontranews

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Ταξίδια

-
Σχολιάστε το άρθρο: