Πού να πάτε για ένα τελευταίο καλοκαιρινό τριήμερο

Μετρώντας αντίστροφα για την έλευση του φθινοπώρου για τα καλά, δεν το βάζουμε κάτω και οργανώνουμε την τελευταία καλοκαιρινή μας εξόρμηση. Μάλιστα, εκμεταλλευόμαστε στο μέγιστο τον λίγο δροσερό καιρό και απολαμβάνουμε το μπάνιο μας σε ερημικές, σχεδόν, παραλίες, περπατάμε σε όχι και τόσο πολύβουα σοκάκια και πίνουμε χαλαρά το ποτό μας σε καθιερωμένα στέκια.

 

Ακολουθούν έξι ελληνικοί προορισμοί που θα σας προσφέρουν τον ιδανικό καλοκαιρινό επίλογο, πλαισιωμένοι από value for money προτάσεις διαμονής και φαγητού για να μην ψάχνετε στα τυφλά.

Μύκονος

myikonos

Η «βασίλισσα» του καλοκαιριού αυτήν την περίοδο βρίσκεται στα καλύτερά της. Ο καταιγιστικός κόσμος του καλοκαιριού έχει αραιώσει, οι παραλίες του νησιού μοιάζουν πιο όμορφες από ποτέ ενώ το πάλλευκο Ματογιάννι και τα γύρω από αυτό κουκλίστικα σοκάκια της Χώρας ενδείκνυνται για τσάρκες δίχως τελειωμό. Γι αυτό και την επιλέγουμε για το τελευταίο summer break της σεζόν. Όλα τώρα στο νησί των ανέμων μοιάζουν πιο όμορφα από ποτέ. Αν θέλετε, λοιπόν, να ανακαλύψετε την αυθεντική γοητεία της Μυκόνου δεν έχετε παρά να οργανώσετε μία απόδραση που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη.

Πού να μείνετε:

Τα Leto Hotel (Γιαλός, τηλ. 22890 22207, www.letohotel.com) και The Matogianni Hotel (Ματογιάννι, τηλ. 22890 22217, http://matogianni.gr) στη Χώρα, αποτελούν ιδανική επιλογή διαμονής αν θέλετε να βρίσκεστε ανά πάσα στιγμή δίπλα σε όλα. Αν, ωστόσο, επιθυμείτε boutique παραδείσους με πιο upper budget τα Belvedere Hotel (Περιοχή Καλών Τεχνών, Χώρα, τηλ. 22890 25122, www.belvederehotel.com) και Rocabella Mykonos Art Hotel & Spa (Άγιος Στέφανος, τηλ. 22890 28930, www.rocabella-hotel-mykonos.co m) θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Πού να φάτε:

Στο Bakalo (Λάκκα, τηλ. 22890 78121, www.bakalo.gr), στην περιοχή της Λάκκας, για προτάσεις του θα σας ταξιδέψουν σε κυκλαδίτικες γεύσεις, επιμελημένες από τον ταλαντούχο σεφ, Γιάννη Γαβαλά. Στο Mediterraneo (Λάκκα, τηλ. 6942 208485) για να μυηθείτε στην ιταλική γαστρονομική κουλτούρα με τις αυθεντικές ιταλικές προτάσεις του Ιταλού σεφ. Στο Kalita (Καλογερά 31, τηλ. 22890 22704, www.kalitamykonos.com) για εκλεπτυσμένης αισθητικής μεσογειακά πιάτα στην πιο gourmet εκδοχή τους.

Χανιά

chania_edited

Από τις πιο όμορφες πόλεις της Κρήτης, τα Χανιά είναι παντός καιρού. Όποια εποχή και να τα επισκεφτείτε θα ανακαλύψετε και μια διαφορετική τους χάρη. Χαθείτε, λοιπόν, στα γραφικά, κουκλίστικα σοκάκια τους και ανακαλύψτε την αύρα και το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τα ενετικά κτήρια. Περπατήστε στα πολυσύχναστα καλντερίμια τους και θαμπωθείτε από τη γραφικότητα και την ομορφιά τους. Σημεία αναφοράς τους είναι η Σπλάντζια, η Χατζημιχάλη Νταλιάνη και η πλατεία Μητροπόλεως. Στη σύγχρονη πόλη θα περάσετε σίγουρα μια βόλτα από τη Δημοτική Αγορά και το δημοτικό πάρκο, ενώ λίγο πιο έξω από αυτήν θα επισκεφτείτε την αριστοκρατική συνοικία Χαλέπα και τα Ταμπακαριά. Οι παραλίες του νομού συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές της Μεσογείου, γι αυτό μην παραλείψετε να απολαύσετε μακροβούτια στο Μπάλο, το Ελαφονήσι, τα Φαλάσαρνα και τα Σεϊτάν Λιμάνια. Για ένα πράγμα πρέπει να είστε σίγουροι: από τα Χανιά θα φύγετε φορτωμένοι με εικόνες καρτποσταλικής ομορφιάς.

Πού να μείνετε:

Για να γνωρίσετε την πλούσια ιστορία των Χανίων εκ των έσω, επιλέξτε για τη διαμονή σας τον ξενώνα Fagotto Rooms. Στεγάζεται σε ένα θεσπέσιο ενετικό κτήριο του 1540 το οποίο κτίστηκε για να φιλοξενήσει το ενετικό διοικητήριο, στο γραφικό και ατμοσφαιρικό σοκάκι της Αγγέλου στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, και λειτουργεί υπό την ομπρέλα της Simply Chania, που έχει ως αντικείμενό της την αναπαλαίωση παλιών κτηρίων. (Αγγέλου 18, Παλιά Πόλη, τηλ. 28211 81779, www.simplychania.gr)

Πού να φάτε:

Στο Στέκι (Αγίων Δέκα 3-5, τηλ. 28210 53490) στην Παλιά Πόλη για αυθεντική κρητική κουζίνα. Στην Ευγωνία (Μυλωνογιάννη 120, τηλ. 28210 59420) στη σύγχρονη πόλη για ολόφρεσκο ψάρι. Στο Μαριδάκι (Δασκαλογιάννη 33, τηλ. 28210 08880) στη Σπλάντζια για γευστικά μαγειρευτά.

Σπέτσες

spetses_edited

Οι αρχοντικές Σπέτσες μας καλούν στο πανέμορφο «σκηνικό» τους για μία τελευταία καλοκαιρινή εξόρμηση. Από τα πιο όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού και σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, ενδείκνυνται για ένα σαββοτοκύριακο που «μυρίζει» ακόμα καλοκαίρι. Οι λίγες (το νησί καταλαμβάνει μία έκταση 22,5 τ.χλμ.) παραλίες, οι αξιόλογες και ποιοτικές επιλογές σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση, αλλά και οι πανέμορφες εικόνες και τα τοπία που σίγουρα θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη σας, θα σας κάνουν να τις συμπελιάβετε σίγουρα στους αγαπημένους προορισμούς σας για διήμερες, αναζωογονητικές εξορμήσεις. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως το συγκεκριμένο νησί αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Αθηναίων για short breaks.

Πού να μείνετε: Σε απόσταση 10' από την Ντάπια βρίσκεται το Economou Mansion (τηλ. 22980 73400, www.economouspetses.gr) το οποίο στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό αρχοντικό του 1851 και διαθέτει 6 σουίτες με παραδοσιακή διακόσμηση. Για πιο high end υπηρεσίες και μια μοναδική εμπειρία διαμονής και φιλοξενίας στο αρχοντικό νησί προτιμήστε το 4* boutique hotel Orloff Resort (Παλιό Λιμάνι, τηλ. 22980 75444, www.orloffresort.com) πολύ κοντά στο γραφικό Παλιό Λιμάνι των Σπετσών και σε απόσταση 500 μ. από την παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Πού να φάτε:

Για γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας με έμφαση στα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, προτιμήστε το Νερό της Αγάπης στην Κουνουπίτσα (τηλ. 22980 74009, http://nerotisagapis.gr). Για μεγάλες μερίδες ζουμερών κρεατικών στο Παχνί (τηλ. 22980 75266) στην περιοχή της Ανάληψης. Για σπιτκή ψαρόσουπα και μαγειρευτά στον Πάτραλη (τηλ. 22980 75380, www.patralis.gr) στην Κουνουπίτσα.

Σύρος

Δεν είναι υπερβολή το να πει κανείς ότι πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα νησιά της χώρας, αφού παραδίδει σταθερά μαθήματα ιστορίας και πολιτισμού τόσο στους Έλληνες όσο και στους αλλοδαπούς επισκέπτες της. Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς φτάνοντας στο νησί είναι το λιμάνι, ενώ κατευθυνόμενος στα ενδότερα, έρχεται αντιμέτωπος με την πανέμορφη πρωτεύουσα Ερμούπολη.

Τα γοητευτικά χωριά, που κουβαλούν την αίγλη του παρελθόντος, γίνονται πόλος έλξης, ενώ οι άγριες και γαλήνιες παραλίες του νησιού δίνουν στον επισκέπτη πλήθος επιλογών. Από τη ρεμπέτισσα Άνω Σύρο ως τα αριστοκρατικά Βαπόρια, η Σύρος επιβεβαιώνει πως μπορεί να μαγέψει όποιον της αφιερώσει χρόνο. Και αυτή την εποχή θα το επιτύχει, μάλιστα, στο μέγιστο βαθμό!

Πού να μείνετε: Ένα παλιό αρχοντικό σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι και το κέντρο της Ερμούπολης μπορεί να γίνει το καταφύγιό σας, αρκεί να επιλέξετε τον ξενώνα Lila για τη διαμονή σας στη Σύρο. Το πραγματικά εντυπωσιακό πετρόκτιστο κτήριό του χρονολογείται στο 18ο αιώνα, στέγαζε το γαλλικό προξενείο και αναπαλαιώθηκε το 2002-03. Ο ξενώνας ξεχωρίζει για τη διακριτική κομψότητα και την απέριττη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων του. (Ιωάννου Κοσμά & Φιλικής Εταιρείας, Ερμούπολη, τηλ. 22810 82738, http://guesthouse.gr)

Πού να φάτε: Στο εστιατόριο Αλλού Γυαλού (τηλ. 22810 71196) στην παραλία Κίνι για γεύσεις της δημιουργικής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Στο Αρχονταρίκι της Μαρίτσας (Εμ. Ροΐδη 8, τηλ. 22810 86771) στην Ερμούπολη για αυθεντικά, ελληνικά εδέσματα. Στην ιστορική ταβέρνα του Λιλή στην Άνω Σύρο (τηλ. 22810 88087) για εξαιρετικά αιγοπελαγίτικα πιάτα.

Κέρκυρα

Από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς, η Κέρκυρα μπορεί να σας γοητεύσει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να την επισκεφτείτε –με τον Σεπτέμβριο να την συναντάτε στα καλύτερά της!

Με μια Παλιά Πόλη πραγματικό κόσμημα –δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει ανακηρυχθεί ως ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό μνημείο από την UNESCO και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο με τα Μνημεία Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς– εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα δύο επιβλητικά φρούρια (το Παλαιό και το Νέο) που την αγκαλιάζουν.

Μια βόλτα στα γραφικά, λιθόστρωτα καντούνια, την πανέμορφη πλατεία Δημαρχείου και το κουκλίστικο Καμπιέλο, σίγουρα θα σας μεταφέρει κάπου στην Ιταλία και θα ξυπνήσει τα πιο ρομαντικά σας συναισθήματα. Στα όσα θα σας ενθουσιάσουν, επίσης, το Λιστόν, ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, τα Ανάκτορα των Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου και πολλά άλλα αξιόλογα μνημεία.

Μην παραλείψετε, φυσικά, να επισκεφτείτε τις πανέμορφες ακρογιαλιές της με τα κρυστάλλινα νερά. Αν και λίγο δροσερά (και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ισχύει το ίδιο) η καθαρότητα και το χρώμα τους σίγουρα θα σας ανταμείψουν και με το παραπάνω!

Πού να μείνετε: Διαχρονική αξία στο νησί, ακόμη και για οικογένειες, αποτελεί το 5* Corfu Palace (Λεωφόρος Δημοκρατίας 2, τηλ. 26610 23926, www.corfu-greece.com/corfupalace), το οποίο ξεχωρίζει για την απλόχερη ελληνική φιλοξενία που προσφέρει στους επισκέπτες του. Εναλλακτική επιλογή, το 4* Siorra Vittoria Boutique Hotel (Στέφανου Παδοβά 36, τηλ. 26610 36300, www.siorravittoria.com) στην Παλιά Πόλη στεγασμένο σε μια αριστοκρατική βίλα του 1823, με τα 9 καλαίσθητα δωμάτια και σουίτες, το καθένα από τα οποία έχει μια ιδιαίτερη ονομασία προερχόμενη από τους προγόνους της οικογενείας Μεταξά.

Πού να φάτε: Στο εστιατόριο Toula's (τηλ. 26630 91350, www.toulasagni.com) στην παραλία Αγνί, στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας, με την πολύχρονη εξειδίκευση στα θαλασσινά και τις υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών για προτάσεις της δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας με fusion αναφορές. Στο παραδοσιακό μαγειρείο Ρουβάς (Σταματίου Δεσίλλα 13, τηλ. 26610 31182) στην πόλη της Κέρκυρας το οποίο τιμά την ελληνική κουζίνα και διαθέτει μεγάλη ποικιλία από μαγειρευτά αλλά και παραδοσιακά πιάτα του νησιού. Στο Pomo d' Oro (Πλατεία Σκαραμαγκά 13, τηλ. 26610 28680) ο σεφ Αριστοτέλης Μέγκουλας σας υποδέχεται στο εκλεπτυσμένης αισθητικής εστιατόριό του στην πλατεία Σκαραμαγκά, στην Παλιά Πόλη, και υπόσχεται να σας συστήσει στα μυστικά της μοντέρνας, ελληνικής κουζίνας.

Καλαμάτα

Η αλήθεια είναι ότι ένα σαββατοκύριακο είναι πολύ λίγο για να ανακαλύψετε τις ομορφιές του νομού Μεσσηνίας. Γι αυτό επιλέξτε, την πρωτεύουσά του, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στις επιλογές των ταξιδιωτών. Η Καλαμάτα, λοιπόν, είναι μια ζωντανή πόλη με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει άλλες μεγαλουπόλεις της Ελλάδας.

Έχοντας την ως ορμητήριο θα επισκεφτείτε και θα ανακαλύψετε από κοντά την ιδιαιτερότητα της Μεσσηνιακής Μάνης –απαραίτητες στάσεις η Στούπα και η Καρδαμύλη, όπου θα απολαύσετε και δροσιστικές βουτιές στις αντίστοιχες παραλίες τους. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τις κοντινές στην πόλη ακρογιαλιές (Βέργα, Μικρή Μαντίνεια, Ακρογιάλι Αβίας, Σάντοβα) αλλά και εκείνη που βρίσκεται μέσα στην πόλη!

Απαραίτητη στάση για φρέσκο ψάρι στο γραφικό ψαροχώρι των Κιτριών.

Πού να μείνετε: Στο Comfy boutique Hotel στο κέντρο της Καλαμάτας, ένα city hotel 3* με minimal διακόσμηση και λιτή αρχιτεκτονική, ιδανική επιλογή τόσο για όσους ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας για επαγγελματικούς λόγους, όσο και για εκείνους που βρίσκονται σε αυτή για αναψυχή. (Κρήτης & Βύρωνος, τηλ. 27210 90128, www.comfyhotel.gr)

Πού να φάτε: Στη Μυλόπετρα (Μπενάκη 6, τηλ. 27210 98950) στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Καλαμάτας, για παραδοσιακές γεύσεις παρασκευασμένες από τοπικά προϊόντα. Στο Γαϊτάναρο (τηλ. 27210 58370) στο ψαροχώρι Κιτριές για ολόφρεσκο ψάρι δίπλα στη θάλασσα. Στο Τζίμη (τηλ. 27210 23999), στην Πλατεία Αγίων Αποστόλων στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας για το πιο φημισμένο σουβλάκι της πόλης. Πηγή:

greekguide

Σύρος Δεν είναι υπερβολή το να πει κανείς ότι πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα νησιά της χώρας, αφού παραδίδει σταθερά μαθήματα ιστορίας και πολιτισμού τόσο στους Έλληνες όσο και στους αλλοδαπούς επισκέπτες της. Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς φτάνοντας στο νησί είναι το λιμάνι, ενώ κατευθυνόμενος στα ενδότερα, έρχεται αντιμέτωπος με την πανέμορφη πρωτεύουσα Ερμούπολη. Τα γοητευτικά χωριά, που κουβαλούν την αίγλη του παρελθόντος, γίνονται πόλος έλξης, ενώ οι άγριες και γαλήνιες παραλίες του νησιού δίνουν στον επισκέπτη πλήθος επιλογών. Από τη ρεμπέτισσα Άνω Σύρο ως τα αριστοκρατικά Βαπόρια, η Σύρος επιβεβαιώνει πως μπορεί να μαγέψει όποιον της αφιερώσει χρόνο. Και αυτή την εποχή θα το επιτύχει, μάλιστα, στο μέγιστο βαθμό! Πού να μείνετε: Ένα παλιό αρχοντικό σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι και το κέντρο της Ερμούπολης μπορεί να γίνει το καταφύγιό σας, αρκεί να επιλέξετε τον ξενώνα Lila για τη διαμονή σας στη Σύρο. Το πραγματικά εντυπωσιακό πετρόκτιστο κτήριό του χρονολογείται στο 18ο αιώνα, στέγαζε το γαλλικό προξενείο και αναπαλαιώθηκε το 2002-03. Ο ξενώνας ξεχωρίζει για τη διακριτική κομψότητα και την απέριττη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων του. (Ιωάννου Κοσμά & Φιλικής Εταιρείας, Ερμούπολη, τηλ. 22810 82738, http://guesthouse.gr) Πού να φάτε: Στο εστιατόριο Αλλού Γυαλού (τηλ. 22810 71196) στην παραλία Κίνι για γεύσεις της δημιουργικής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Στο Αρχονταρίκι της Μαρίτσας (Εμ. Ροΐδη 8, τηλ. 22810 86771) στην Ερμούπολη για αυθεντικά, ελληνικά εδέσματα. Στην ιστορική ταβέρνα του Λιλή στην Άνω Σύρο (τηλ. 22810 88087) για εξαιρετικά αιγοπελαγίτικα πιάτα. Ανακαλύψτε τα καλύτερα της Σύρου Κέρκυρα Από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς, η Κέρκυρα μπορεί να σας γοητεύσει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να την επισκεφτείτε –με τον Σεπτέμβριο να την συναντάτε στα καλύτερά της! Με μια Παλιά Πόλη πραγματικό κόσμημα –δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει ανακηρυχθεί ως ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό μνημείο από την UNESCO και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο με τα Μνημεία Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς– εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα δύο επιβλητικά φρούρια (το Παλαιό και το Νέο) που την αγκαλιάζουν. Μια βόλτα στα γραφικά, λιθόστρωτα καντούνια, την πανέμορφη πλατεία Δημαρχείου και το κουκλίστικο Καμπιέλο, σίγουρα θα σας μεταφέρει κάπου στην Ιταλία και θα ξυπνήσει τα πιο ρομαντικά σας συναισθήματα. Στα όσα θα σας ενθουσιάσουν, επίσης, το Λιστόν, ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, τα Ανάκτορα των Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου και πολλά άλλα αξιόλογα μνημεία. Μην παραλείψετε, φυσικά, να επισκεφτείτε τις πανέμορφες ακρογιαλιές της με τα κρυστάλλινα νερά. Αν και λίγο δροσερά (και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ισχύει το ίδιο) η καθαρότητα και το χρώμα τους σίγουρα θα σας ανταμείψουν και με το παραπάνω! Πού να μείνετε: Διαχρονική αξία στο νησί, ακόμη και για οικογένειες, αποτελεί το 5* Corfu Palace (Λεωφόρος Δημοκρατίας 2, τηλ. 26610 23926, www.corfu-greece.com/corfupalace), το οποίο ξεχωρίζει για την απλόχερη ελληνική φιλοξενία που προσφέρει στους επισκέπτες του. Εναλλακτική επιλογή, το 4* Siorra Vittoria Boutique Hotel (Στέφανου Παδοβά 36, τηλ. 26610 36300, www.siorravittoria.com) στην Παλιά Πόλη στεγασμένο σε μια αριστοκρατική βίλα του 1823, με τα 9 καλαίσθητα δωμάτια και σουίτες, το καθένα από τα οποία έχει μια ιδιαίτερη ονομασία προερχόμενη από τους προγόνους της οικογενείας Μεταξά. Πού να φάτε: Στο εστιατόριο Toula's (τηλ. 26630 91350, www.toulasagni.com) στην παραλία Αγνί, στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας, με την πολύχρονη εξειδίκευση στα θαλασσινά και τις υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών για προτάσεις της δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας με fusion αναφορές. Στο παραδοσιακό μαγειρείο Ρουβάς (Σταματίου Δεσίλλα 13, τηλ. 26610 31182) στην πόλη της Κέρκυρας το οποίο τιμά την ελληνική κουζίνα και διαθέτει μεγάλη ποικιλία από μαγειρευτά αλλά και παραδοσιακά πιάτα του νησιού. Στο Pomo d' Oro (Πλατεία Σκαραμαγκά 13, τηλ. 26610 28680) ο σεφ Αριστοτέλης Μέγκουλας σας υποδέχεται στο εκλεπτυσμένης αισθητικής εστιατόριό του στην πλατεία Σκαραμαγκά, στην Παλιά Πόλη, και υπόσχεται να σας συστήσει στα μυστικά της μοντέρνας, ελληνικής κουζίνας. Μάθετε γιατί πρέπει να επισκεφτείτε την Κέρκυρα Καλαμάτα Η αλήθεια είναι ότι ένα σαββατοκύριακο είναι πολύ λίγο για να ανακαλύψετε τις ομορφιές του νομού Μεσσηνίας. Γι αυτό επιλέξτε, την πρωτεύουσά του, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στις επιλογές των ταξιδιωτών. Η Καλαμάτα, λοιπόν, είναι μια ζωντανή πόλη με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει άλλες μεγαλουπόλεις της Ελλάδας. Έχοντας την ως ορμητήριο θα επισκεφτείτε και θα ανακαλύψετε από κοντά την ιδιαιτερότητα της Μεσσηνιακής Μάνης –απαραίτητες στάσεις η Στούπα και η Καρδαμύλη, όπου θα απολαύσετε και δροσιστικές βουτιές στις αντίστοιχες παραλίες τους. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τις κοντινές στην πόλη ακρογιαλιές (Βέργα, Μικρή Μαντίνεια, Ακρογιάλι Αβίας, Σάντοβα) αλλά και εκείνη που βρίσκεται μέσα στην πόλη! Απαραίτητη στάση για φρέσκο ψάρι στο γραφικό ψαροχώρι των Κιτριών. Πού να μείνετε: Στο Comfy boutique Hotel στο κέντρο της Καλαμάτας, ένα city hotel 3* με minimal διακόσμηση και λιτή αρχιτεκτονική, ιδανική επιλογή τόσο για όσους ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας για επαγγελματικούς λόγους, όσο και για εκείνους που βρίσκονται σε αυτή για αναψυχή. (Κρήτης & Βύρωνος, τηλ. 27210 90128, www.comfyhotel.gr) Πού να φάτε: Στη Μυλόπετρα (Μπενάκη 6, τηλ. 27210 98950) στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Καλαμάτας, για παραδοσιακές γεύσεις παρασκευασμένες από τοπικά προϊόντα. Στο Γαϊτάναρο (τηλ. 27210 58370) στο ψαροχώρι Κιτριές για ολόφρεσκο ψάρι δίπλα στη θάλασσα. Στο Τζίμη (τηλ. 27210 23999), στην Πλατεία Αγίων Αποστόλων στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας για το πιο φημισμένο σουβλάκι της πόλης. Πηγή: www.greekguide.com
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα