Κάτι όμορφο συμβαίνει "Στουρνάρα και Πατησίων γωνία"

Γιώργο Ανδρέου, πες μου τι θα γίνει τις δύο επόμενες Τετάρτες εκεί, απέναντι από το Πολυτεχνείο, όπου από «τα λέτε» με τον Γκόνη;

Ο αγαπημένος συνθέτης και ποιητής μάς τα λέει όλα: «Με τον Θοδωρή Γκόνη είμαστε φίλοι και συνεργάτες πολλά χρόνια. Στίχοι του υπήρξαν δώρα για μένα πολύτιμα – κι έγιναν τραγούδια στον πρώτο μου προσωπικό δίσκο “Κορίτσι και γυναίκα” (ερμηνεία από Ελένη Τσαλιγοπούλου), στον δίσκο μου με την Ελένη Βιτάλη “Η πόλη που ονειρεύτηκα”, στον δίσκο μου με την Τάνια Τσανακλίδου “Τραγούδια του παράξενου κόσμου”, στο soundtrack της ταινίας “Λουκουμάδες με μέλι” (σκηνοθεσία από την Όλγα Μαλέα), στον πολυσυλλεκτικό δίσκο “Χρώμα” (της Ελένης Τσαλιγοπούλου). Έγραψα μουσικές στις παραστάσεις “Περλιμπλίν και Μπελίντα” (Λόρκα), “Βαβυλωνία” (Βυζάντιος), “Άμλετ” (Σαίξπηρ), σε σκηνοθεσία του Θοδωρή (ο “Άμλετ” μαζί με τον Γιάννη Λεοντάρη). Το 2006 παρουσιάσαμε στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής το θεατρικό και μουσικό έργο “Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή”, γραμμένο για λαμπρά γυναικεία πρόσωπα του μεσαιωνικού και νεωτερικού Ελληνισμού – ιστορικά αλλά και της λογοτεχνίας».
Κάτι όμορφο συμβαίνει «Στουρνάρα και Πατησίων γωνία» - Media
Τι έγινε τώρα ύστερα από δέκα ολόκληρα χρόνια;

«Από τότε, με επιμονή ανταλλάσσουμε ιδέες, κείμενα, στίχους. Φτάσαμε στο μη περαιτέρω κι αποφασίσαμε να δεχτούμε μια πρόταση της Μαργαρίτας Μυτιληναίου: Να παρουσιάσουμε στο θέατρο Άλφα-Ιδέα τους καρπούς αυτής της δεκαετίας. Μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τη Γιώτα Νέγκα, την Ελένη Κοκκίδου, την Κορίνα Λεγάκη, τη Μυρτώ Γκόνη. Και τον Θοδωρή Γκόνη (αυτό κι αν είναι νέο!) επί σκηνής επίσης, όχι μόνο μπρος και πίσω της. Μαζί κι εγώ (επί σκηνής) στο πιάνο και δίπλα μου ο εξαίρετος τσελίστας Μιχάλης Πορφύρης. Στην κονσόλα του ήχου ο μοναδικός Παναγιώτης Πετρονικολός. Στους φωτισμούς ο Τάσος Παλαιορούτας και στα σκηνικά η Ματίνα Μέγκλα. Την αφίσα της παράστασης επιμελείται ο Ανδρέας Γεωργιάδης».

Πώς θα κυλήσει η βραδιά; «Μέρος πρώτο: “Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή” (αναθεωρημένο, αλλά όχι υπερβολικά). Μέρος δεύτερο: “Ο γάιδαρός μου κι ο άγγελός του” (φρέσκο κι ανέκδοτο). Κείμενα θεατρικά και τραγούδια. Ερμηνεύονται από τις πολυτάλαντες, λαμπερές γυναίκες που προανέφερα και αφιερώνονται (από τον Θοδωρή κι εμένα) σε όλες τις γυναίκες (ιστορικές και λογοτεχνικές, του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντός μας του αφανούς). Δύο Τετάρτες: 25.1 και 1.2 (με Τσαλιγοπούλου). Ο υπόλοιπος θίασος σταθερός. Στο θέατρο Άλφα-Ιδέα, Στουρνάρα και Πατησίων γωνία. Σωστά μαντέψατε – όπως ο τίτλος της παράστασής μας».

Θα είμαστε εκεί!
topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα