Netflix: Τα δεινά της μετανάστευσης σε πρώτο πλάνο φέρνει η νέα σειρά της Κέιτ Μπλάνσετ

Netflix: Τα δεινά της μετανάστευσης σε πρώτο πλάνο φέρνει η νέα σειρά της Κέιτ Μπλάνσετ

Το μεταναστευτικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο φλέγοντα ζητήματα του καιρού μας, μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση που δεν έχει απαθανατιστεί όσο και όπως πρέπει στο γυαλί.

Και αυτό το κενό θέλει προφανώς να καλύψει το Netflix με μια νέα σειρά που ήρθε στις 8 Ιουλίου για να μας δείξει τις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αυτή τη φορά, στη μακρινή Αυστραλία.

«Άπατρις» ονόμασε το κανάλι στα ελληνικά το «Stateless», ένα προσωπικό στοίχημα της Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία πέρα από το καστ εμφανίζεται και στη δημιουργική ομάδα.

Η συναισθηματική αυτή κραυγή απόγνωσης εμπνέεται εν μέρει από ένα πραγματικό σκάνδαλο, την παράνομη κράτηση μιας μόνιμης κατοίκου της Αυστραλίας (Cornelia Rau) από τις Αρχές στη δεκαετία του 2000.

Το εκπληκτικό με τη νέα σειρά είναι το πόσα πολλά λέει και τι μεγάλη εικόνα καταφέρνει να σκιαγραφήσει σε μόλις 6 επεισόδια.

Η Ιβόν Στραχόβσκι, που την ξέρουμε από το επίσης εκπληκτικό «Handmaid’s Tale», ενσαρκώνει την τραγική Αυστραλή, μια ιδιαίτερη αεροσυνοδό που βρίσκει καταφύγιο για τη μοναξιά της στα χορευτικά καμώματα ενός χαρισματικού ζεύγους (Κέιτ Μπλάνσετ και Ντόμινικ Γουέστ).

Για να μην πούμε πολλά, η Στραχόβσκι θα βρεθεί σε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών στην αυστραλέζικη έρημο, με το διαβατήριό της να την εμφανίζει τώρα μυστηριωδώς Γερμανίδα.

Από δω ξεκινά ουσιαστικά η σειρά, όταν οι ζωές των 4 βασικών χαρακτήρων θα διασταυρωθούν σε αυτό το εφιαλτικό κέντρο κράτησης.

Ο Φαϊσάλ Μπάζι παίζει τον αφγανό πρόσφυγα, που πήρε την οικογένειά του για να γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν, ο Τζάι Κόρτνεϊ υποδύεται τον φρουρό της δομής και η Άσερ Κέντι ενσαρκώνει τη δημόσια υπάλληλο που έχει το δύσκολο έργο των δημοσίων σχέσεων της εγκατάστασης.

Η σειρά ξεκινά αργά. Έτσι πρέπει όμως, για να δείξει πώς ακριβώς οι αδικίες κλιμακώνονται, συσσωρεύονται και γίνονται χιονοστιβάδα που οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Ακόμα και οι καλύτερες των προθέσεων δεν βγάζουν πουθενά μέσα σε ένα τέτοιο σύστημα κρατικής αυθαιρεσίας και ανθρώπινης παραφροσύνης.

Ποιοι είναι τελικά αυτοί και πώς ακριβώς διαχειρίζονται τους πιο ευάλωτους ανθρώπινους πληθυσμούς του πλανήτη; Η συνέχεια στην οθόνη...

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα