Καθαρά Δευτέρα: Πώς γίορτασαν τη Σαρακοστή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Καθαρά Δευτέρα: Πώς γίορτασαν τη Σαρακοστή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Καθαρά Δευτέρα σήμερα και ο ουρανός πάνω από τον λόφο του Φιλοπάππου γέμισε με χρώματα με μικρούς και μεγάλους να δίνουν την γνωστή μάχη του χαρταετού.

Φιλοπάππου

Ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Αθηναίους φέτος, φάνηκε πως ήταν ο λόφος του Φιλοπάππου. Από νωρίς το πρωί, μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν με κέφι και παραδοσιακή μουσική τα φετινά Κούλουμα.

Ο ουρανός γέμισε πολύχρωμους χαρταετούς, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να κάνουν πικνίκ.

«Περνάμε πολύ ωραία».

Καθαρά Δευτέρα χωρίς χαρταετό δε γίνεται και έτσι χιλιάδες Αθηναίοι πήγαν στον λόφο του Φιλοπάππου οπού πέταξαν τον χαρταετό τους.

Γλέντι δίπλα στη θάλασσα

Πλήθος κόσμου γιόρτασε τα Κούλουμα στην παραλία της Φρεαττύδας στον Πειραιά.

«Με μουσικές και χορούς, παραδοσιακά νηστίσιμα σαρακοστιανά από την ΠΑΕ Ολυμπιακός την οποία και ευχαριστούμε όπως και τον πρόεδρο τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Με πέταγμα χαρταετού, δωρίσαμε 1.600 χαρταετούς σε παιδιά του Πειραιά», είπε ο δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης.

Ο καλός καιρός και το αεράκι ευνόησαν το πέταγμα του χαρταετού.

Πάνω από 2.500 μερίδες με σαρακοστιανά εδέσματα προσφέρθηκαν στον κόσμο με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του προέδρου της, Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Βρισκόμαστε σε ένα πολύ ωραίο σημείο στην Φρεαττύδα για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και την έμπρακτη υποστήριξη του πρόεδρου μας, Βαγγέλη Μαρινάκη.

»Νομίζω για τη σημερινή μέρα δεν χρειάζονται παραπάνω λόγια. Να μεταφέρω μόνο τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Βαγγέλη Μαρινάκη και να ευχηθώ χρόνια πολλά, καλή σαρακοστή με υγεία», δήλωσε ο Νίκος Γαβαλάς, διευθυντής ΕΚΕ ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Κούλουμα στο βουνό

Κούλουμα στο βουνό από τον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, το γλέντι στήθηκε στα Ανοιχτά Γήπεδα Μιλήτου.

«Ήταν πάρα πολύ ωραία εδώ, χορέψαμε, φάγαμε, διασκεδάσαμε».

Παραδοσιακό γλέντι στο Σέιχ Σου

Με αστείρευτο κέφι γιόρτασαν τα Κούλουμα σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Μικροί και μεγάλοι έδωσαν μάχη για να κρατήσουν τον χαρταετό ψηλά στον ουρανό.

«Μας ανταπέδωσε ο Θεός έναν καλό καιρό λες και είναι Πάσχα. Η Καθαρά Δευτέρα εδώ σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας, στο δάσος του Σέιχ Σου, μάζεψε πολύ κόσμο, πολύ χαμόγελο, πολλές μερίδες φαγητού. Πάνω από 4.000 συμπολίτες μας ήρθαν εδώ», είπε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα