ERTFLIX: Οι δραματικές ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε!

ERTFLIX: Οι δραματικές ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε!

Καλοκαίρι και ταινία πάνε μαζί. Μπορείτε να χορτάσετε ταινίες στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX, και αυτό το Σαββατοκύριακο. Δεκάδες ταινίες για όλα τα γούστα…

Mπείτε στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX, τώρα και απολαύστε μια παρέλαση χολιγουντιανών αστέρων.

 
Σημαντικές δραματικές ταινίες για όλα τα γούστα που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην τηλεόραση είναι άμεσα διαθέσιμα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Γκωγκέν
Ο Βενσάν Κασέλ είναι ο Γκωγκέν. Ο διάσημος ζωγράφος που κυνήγησε τη μοίρα του χωρίς περιορισμούς. 1891. Ο ζωγράφος Πολ Γκωγκέν είναι ήδη γνωστός στους καλλιτεχνικούς κύκλους του Παρισιού, αλλά νιώθει κουρασμένος από τον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο και τις πολιτικές, ηθικές και καλλιτεχνικές του συμβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Έτσι, αποφασίζει να αφήσει πίσω του τη γυναίκα του και τα παιδιά του και να φύγει από το Παρίσι.
Προορισμός του, η άλλη άκρη του κόσμου, η Πολυνησία και συγκεκριμένα η Ταϊτή. Λαχτάρα του να βρει την απόλυτη καθαρότητα.

Και είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για να πραγματώσει τις αναζητήσεις του. Ξεπεσμένος και ολότελα μονάχος, ο Γκωγκέν μπαίνει μέσα στη ζούγκλα της Ταϊτής και συναντάει τους Μαορί και την Τεχούρα.
Η Τεχούρα θα γίνει η σύντροφός του, η γυναίκα του και η μούσα του, εκείνη που θα του εμπνεύσει τις πιο σπουδαίες, εικαστικά, δουλειές του.

Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Κασέλ, Τουχέι Άνταμς, Μαλίκ Ζιντί.
Σκηνοθεσία: Εντουάρ Ντελίκ.

Μαντέλα: Ο δρόμος προς την Ελευθερία
Η ταινία παρουσιάζει τη θρυλική ζωή του Νέλσον Μαντέλα: ενός απλού ανθρώπου που παρά τις προκλήσεις ζωής θριάμβευσε και καθιερώθηκε ως πρότυπο της σύγχρονης εποχής.

Ικανός πολιτικός, με σπάνια ευφυΐα, ο Νέλσον Μαντέλα κατάφερε να επιτύχει την ειρήνη σε μια χώρα που βρισκόταν στο χείλος του εμφυλίου πολέμου και είναι πλέον ανεξίτηλα γραμμένος στην ιστορία ως ο σπουδαιότερος ειρηνιστής και ανθρωπιστής της εποχής του.

Στην ταινία, συναντάμε τον Μαντέλα σε όλα τα στάδια της ζωής του: ως νεαρό αγόρι που φυλάει το κοπάδι του πατέρα του στο Τράνσκεϊ της Νότιας Αφρικής, ως δικηγόρο που αγοράζει ακριβά κοστούμια και αυτοκίνητα στο μεταπολεμικό Γιοχάνεσμπουργκ, ως ένοπλο επαναστάτη και συνήγορο του λαού της Νότιας Αφρικής την εποχή του δολοφονικού απαρτχάιντ, ως καταζητούμενο που φυλακίζεται στο Ρόμπεν Άιλαντ και, τέλος, ως τον πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής. Η ερμηνεία του Ίντρις Έλμπα εξαιρετική (υποψήφιος Χρυσής Σφαίρας Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Δράμα). Δίπλα του, η Ναόμι Χάρις (Skyfall), στο ρόλο της Γουίνι.
Η ταινία είναι υποψήφια για Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού (“Original Love”, U2), ενώ έχει ήδη βραβευτεί με Χρυσή Σφαίρα στην ίδια κατηγορία.

Πρωταγωνιστούν: Idris Elba, Naomie Harris, Tony Kgoroge, Riaad Moosa.
Σκηνοθεσία: Justin Chadwick.

Δεν ήσουν ποτέ εδώ
Ο Τζο είναι ένας πληρωμένος εκτελεστής, ο οποίος αναλαμβάνει την υπόθεση της εξόντωσης των απαγωγέων της Νίνα, ενός ανήλικου κοριτσιού που πέφτει θύμα εμπορίας, με κύριο στόχο την σεξουαλική της εκμετάλλευση. Στο δρόμο προς τον εντοπισμό της, o Τζο θα βρεθεί αντιμέτωπος, όχι μόνο με τους επικίνδυνους διακινητές του μικρού κοριτσιού, αλλά και με τις ψυχολογικές του αναζητήσεις, οι οποίες έχουν την βάση τους στα δύσκολα βιώματα που είχε και ο ίδιος ως παιδί…”.

Πρωταγωνιστούν: Joaquin Phoenix, Judith Roberts, Ekaterina Samsonov, Alex Manette.

Άλπεις
Μια νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και ο προπονητής της έχουν δημιουργήσει την ομάδα Άλπεις. Σκοπός τους, η επ’ αμοιβή αντικατάσταση νεκρών ανθρώπων έως ότου οι συγγενείς καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τον πόνο της απώλειας. Οι κανόνες λειτουργίας της ομάδας είναι αυστηροί και όποιο μέλος παρεκκλίνει τιμωρείται παραδειγματικά. Όταν η νοσοκόμα εκδηλώνει τάσεις «παραβατικότητας» η κάθοδός της από τις ψηλές κορυφές της εσωτερικής ιεραρχίας είναι προδιαγραμμένη.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος.

Στους Διαδρόμους
Ο εσωστρεφής, ντροπαλός και απομονωμένος Christian ανακαλύπτει την αγάπη, τη φιλία και έναν ολοκαίνουργιο, μυστηριώδη κόσμο στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ όπου πιάνει δουλειά. Όλα ξεκινούν όταν γνωρίζει τη Marion, την υπεύθυνη του διαδρόμου των Γλυκών, και μαζί της μπλέκει σε ρομαντικές περιπέτειες με μεγάλες δώσεις ποιητικού ρεαλισμού.

Πρωταγωνιστούν: Franz Rogowski, Sandra Hueller, Peter Kurth.
Σκηνοθεσία: Thomas Stuber.

Η ζωή της Αντέλ
Η Αντέλ (Adèle Exarchopoulos), μαθήτρια λυκείου, 15 χρονών, ονειρεύεται να βρει τον έρωτα και αρχίζει να εξερευνά την σεξουαλική της ταυτότητα. Η σχέση της με έναν συμμαθητή της έχει άδοξο τέλος, χωρίς ποτέ να της προκαλέσει το ενδιαφέρον και την ερωτική ένταση που λαχταρά να ανακαλύψει. Η ζωή της ανατρέπεται από τη στιγμή που θα συναντήσει τυχαία μια νύχτα την Έμμα (Léa Seydoux), ένα κορίτσι με μπλε μαλλιά. Μαζί θα ζήσουν μια έντονη ερωτική σχέση γεμάτη πάθος, αλλά και αγάπη. Η Έμμα βοηθά την Αντέλ όχι μόνο να ανακαλύψει τη σεξουαλική επιθυμία και απόλαυση αλλά και να προσδιορίσει τη ταυτότητα της σαν ενήλικη γυναίκα.

Πρωταγωνιστούν: Adèle Exarchopolous, Léa Seydoux, Aurélien Recoing, Jeremie Laheurte.
Σκηνοθεσία: Abdellatif Kechiche.

Παρίσι, Τέξας
Βασισμένο στο σενάριο του τιμημένου με Πούλιτζερ Σαμ Σέπαρντ, το πολυβραβευμένο «Παρίσι, Τέξας» αποτελεί ένα από τα κλασικά αριστουργήματα του διεθνούς κινηματογράφου. Αφηγείται την ιστορία του Τράβις, ενός άνδρα που περιπλανιέται από το Μεξικό προς το Τέξας, μέσα στην ανυπόφορη ζέστη του “Big Bend”. Ο Τράβις δεν μιλάει καθόλου, ενώ όλα δείχνουν ότι έχει χάσει και σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη του. Αυτό το οποίο τον καθοδηγεί είναι η ακατανίκητη επιθυμία του να ξαναβρεί την οικογένειά του: τη νεαρή γυναίκα του Τζέιν, της οποίας τη ζωή θεωρεί ότι έχει θέσει σε κίνδυνο, λόγω της παθολογικής του ζήλειας, και τον επτάχρονο γιο του, Χάντερ.

Πρωταγωνιστούν: Harry Dean Stanton, Nastassja Kinski, Dean Stockwell.
Σκηνοθεσία: Wim Wenders.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα