Αναζητώντας τον Αττίκ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Αναζητώντας τον Αττίκ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η αγαπημένη παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ» επιστρέφει, από 7 έως 12 Ιουνίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής με ανανεωμένη διάθεση κι έναν δυναμικό θίασο που πρωταγωνιστούν οι: Αντώνης Καφετζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Νάντια Κοντογεώργη, Μίνως Θεοχάρης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, καθώς και μια μεγάλη ομάδα από ταλαντούχους ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς. Ιδιαίτερα τιμητική η παρουσία της μοναδικής Ζωζώς Σαπουντζάκη, σε μια από τις μεγάλες στιγμές στην εντυπωσιακή της καριέρα!

Το 2012 αναδείχτηκε από χιλιάδες θεατές σε παράσταση της χρονιάς, αναβιώνοντας στο Θέατρο Badminton και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη θρυλική «Μάντρα» του Αττίκ, το έπος ζωής του Κλέωνα Τριανταφύλλου και της γενιάς του!

Η παράσταση είναι εμπλουτισμένη με νέα κείμενα και τραγούδια, καρπό συστηματικής ιστορικής και μουσικής έρευνας με τη γνώση και το κύρος του Λάμπρου Λιάβα, ενώ τα ευφυή στιχουργικά ιντερμέδια υπογράφει ο Γιάννης Ξανθούλης. Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία έχει αναλάβει και πάλι η Σοφία Σπυράτου, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της ορχήστρας ο Θόδωρος Κοτεπάνος, ενώ ο Μανόλης Παντελιδάκης επιμελείται τα καινούργια εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια.

Μια γοητευτική παράσταση που προσκαλεί το σημερινό κοινό ν’ αναβαπτιστεί σε ακριβές μνήμες και αισθήσεις που σφράγισαν την ευαισθησία μας. Μια χορταστική μουσικοχορευτική αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση. Μελωδίες και στίχοι που επηρέασαν όλους τους κατοπινούς δημιουργούς και συντρόφεψαν γενιές ολόκληρες στους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες τους (Ζητάτε να σας πω, Παπαρούνα, Τα νιάτα, Είδα μάτια, Τα τελευταία γιασεμιά κ.ά.).

O Αττίκ και η εποχή του, ήχοι, φωνές, όργανα και μουσικές εξαίσιες, μορφές ενός ιδανικού θιάσου, ζωντανεύουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής από τις 7 έως τις 12 Ιουνίου. Η αξέχαστη «Μάντρα», η μουσική αυλή των θαυμάτων αναβιώνει μοναδικά αναδεικνύοντας τη «μεγάλη τέχνη των μικρών τραγουδιών» που εξακολουθεί να μας αφορά και να μας εμπνέει!

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 7-12 Ιουνίου και για 6 μόνο παραστάσεις.

Συντελεστές:

Μουσική έρευνα – κείμενα: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Στιχουργικά ιντερμέδια: Γιάννης Ξανθούλης
Ενορχήστρωση – μουσική διεύθυνση: Θόδωρος Κοτεπάνος
Σκηνικά – κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Σχεδιασμός φωτισμού: Λευτέρης Παυλόπουλος
Παραγωγή: Prime Entertainment - Μιχάλης Αδάμ

Στον 25μελή θίασο πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά)

Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μίνως Θεοχάρης, Αντώνης καφετζόπουλος, Νάντια Κοντογεώργη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Άκης Σακελλαρίου και η μοναδική Ζωζώ Σαπουντζάκη

Μαζί τους οι:

Δημήτρης Γαλάνης, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Χλόη Μάντζαρη, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου

και οι: Άγγελος Αντωνάκος, Ίρις Κατράκη-Παύλου, Κεϊβανάη, Ειρήνη-Ερωφίλη Κλέπκου, Ανδρέας Λάβνερ, Μπίλιω Μαρνέλλη, Κοσμάς Μεταξόπουλος, Adolfo Lobato Vega.

Τη ζωντανή ορχήστρα διευθύνει ο Θόδωρος Κοτεπάνος

Πληροφορίες - Εισιτήρια:

WWW.TCH .GR
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΛ. 2310 895938/9
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Παραστάσεις:

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ: 19:30
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 19:30
ΤΡΙΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

VIP: 50€
Α ΖΩΝΗ: 38€ ,Β ΖΩΝΗ: 28€ , Γ ΖΩΝΗ: 18€, Δ ΖΩΝΗ: 13€

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα