Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2017: Τι θα δείτε. Όλες οι εκδηλώσεις

Έρχεται σήμερα και αναμένεται να μας καθηλώσει όπως αυτή του Αυγούστου, το ίδιο και οι εκδηλώσεις που ετοιμάζονται προς «τιμήν» της. H πρώτη Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου για φέτος είναι  σήμερα  Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει στη Ρωμαϊκή Αγορά μία συναυλία της μεσόφωνου Αλεξάνδρα Γκράβας, σε τραγούδια από την Ελλάδα, το Μεξικό, την Κίνα, τον Λίβανο, τη Γαλλία, τη Γερμανία κ.α.

Πρόκειται για τόπους στους οποίους η διάσημη λυρική ερμηνεύτρια έχει δώσει συναυλίες, ενσωματώνοντας στο ρεπερτόριο της τραγούδια τους, δίπλα σε παραδοσιακά ελληνικά, καθώς και μεγάλων Ελλήνων συνθετών που συμπεριλαμβάνει πάντα στο πρόγραμμα της.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Γερμανία από γονείς Έλληνες μετανάστες, βίωσε ταυτόχρονα δύο εντελώς διαφορετικές κουλτούρες: στο σχολείο με γερμανική κλασσική μουσική και στο σπίτι με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Χατζιδάκι και άλλων Ελλήνων συνθετών.
Όσο αφορά την ταυτότητά της παραδέχεται πως νιώθει ως «μια Ευρωπαία με ελληνική καρδιά».

Επίσης τη βραδιά της τελευταίας Πανσελήνου του καλοκαιριού, ο βράχος της Ακρόπολης θα πλημμυρίσει από αγαπημένες μελωδίες μεγάλων Αργεντινών Μαέστρων. Ο επίσημος φορέας Acropolis Tango Festivals υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής παρουσιάζει την παράσταση Τango del Sur (To Tango του Νότου).


Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου στους Στύλους του Ολυμπίου Διός

Σε μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου (Στύλοι του Ολυμπίου Διός) κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου, το αθηναϊκό κοινό, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, θα απολαύσουν τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στις 20.00.

Στη συναυλία, που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα ταξιδέψει τους λάτρεις της 7ης τέχνης με ένα πρόγραμμα από τον ελληνικό, αλλά και τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα