Ο Διάβολος φοράει Prada σε μιούζικαλ και ο Ελτον Τζον γράφει τη μουσική

Ο βρετανός τραγουδιστής 'Ελτον Τζον θα συνθέσει τη μουσική του μιούζικαλ «Ο διάβολος φοράει Prada». Το θεατρικό αποτελεί διασκευή του ομώνυμου βιβλίου και της ταινίας που βασίζεται στη θρυλική διευθύντρια του περιοδικού Vogue 'Αννα Γουίντουρ.

«Είμαι λάτρης και του βιβλίου και της ταινίας όπως και μέγας λάτρης της μόδας», εξήγησε ο 69χρονος καλλιτέχνης σε ανακοίνωσή του και συνέχισε: «Είναι πολύ συναρπαστικό να ανακαλύπτεις ξανά τον "διάβολο που φοράει Prada" για ένα μιούζικαλ. Ανυπομονώ να δουλέψω αυτό το μεγάλο κομμάτι της ποπ κουλτούρας».

Η ημερομηνία της πρεμιέρας του μιούζικαλ θα ανακοινωθεί αργότερα.

Ο 'Ελτον Τζον έχει ήδη εμπειρία στο είδος του μιούζικαλ. Έχει συνθέσει τη μουσική του «The Lion King» ("Ο Βασιλιάς των Λιονταριών"), τεράστια επιτυχία που άρχισε στο Μπρόντγουεϊ το 1997, με έσοδα που ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια από τα εισιτήρια, και η επιτυχία της παραγωγής αυτής συνεχίζεται με οκτώ παραστάσεις την εβδομάδα στο Minskoff Theatre της Νέας Υόρκης, στην καρδιά της Τάιμς Σκουέαρ.

Ο 'Ελτον Τζον γνώρισε επίσης την επιτυχία διασκευάζοντας για το θέατρο την όπερα του Βέρντι «Αΐντα» και την ταινία «Billy Elliot».

«Ο διάβολος φοράει Prada» αναφέρεται στην εμπειρία μιας κοπέλας που προσελήφθη ως βοηθός της αρχισυντάκτριας του Vogue, η οποία είναι εξέχουσα προσωπικότητα στο χώρο της υψηλής ραπτικής και του έτοιμου ενδύματος και φέρεται σαν τύραννος στο προσωπικό.

Η συγγραφέας του βιβλίου, η Λόρεν Βάισμπεργκερ, ομολόγησε ότι έμπνευση αποτέλεσε γι αυτήν η αρχισυντάκτρια Άννα Γουίντουρ, έπειτα από μια περίοδο πρακτικής εξάσκησής της στο περιοδικό μόδας.

Η Άννα Γουίντουρ είναι εδώ και χρόνια ένα από τα πρόσωπα του χώρου της μόδας με τη μεγαλύτερη επιρροή. Η ταινία, στην οποία η Μέριλ Στριπ υποδυόταν την 'Αννα Γουίντουρ και η Αν Χάθαγουεϊ τη βοηθό της, προβλήθηκε το 2006 και είχε έσοδα 326 εκατομμύρια δολάρια από τα εισιτήρια παγκοσμίως.

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα