Από Μις Κόσμος ... πράκτορας του FBI!

H πολυβραβευμένη Iνδή ηθοποιός και πρώην "Μις Κόσμος", Πριγιάνκα Τσόπρα, έβαλε όπλο στη θήκη κι έγινε πράκτορας του FBI. Η γοητευτική Ινδή εγκατέλειψε τον χώρο της ομορφιάς για να θριαμβεύσει στον κινηματογράφο ενσαρκώνοντας το ρόλο μιας "σκληρής" του FBI στη σειρά "Quantico". 

Το 2000, η Τσόπρα με τα σαρκώδη χείλη κατέκτησε τον τίτλο "Μις Κόσμος". Μετά τη νίκη της στα καλλιστεία εγκατέλειψε τις σπουδές της και ξεκίνησε εμφανίσεις στις παραγωγές του Μπόλιγουντ (Ινδικού Χόλιγουντ)  όπου εύκολα διακρίθηκε χάρη στην ομορφιά της, τη χάρη αλλά και το ταλέντο της στον χορό. Παράλληλα άρχισε να σταδιοδρομεί ως τραγουδίστρια, για να κυκλοφορήσει το 2012 το πρώτο της διεθνές single «In my city» .

Η Tσόπρα πρωταγωνιστεί στο κατασκοπευτικό θρίλερ "Quantico" που προβάλλεται από το αμερικανικό δίκτυο "ABC". Στην σειρά αυτή οι τηλεθεατές παρακολουθούν τη ζωή μιας ομάδας πρακτόρων του FBI σε δύο χρονικές περιόδους, στα χρόνια της εκπαίδευσής τους. Όταν η Άλεξ Πάρις (το ρόλο της υποδύεται η Τσόπρα) κατηγορείται πως συμμετείχε σε τρομοκρατική ενέργεια στο κέντρο της Νέας Υόρκης, τότε αρχίζει να αναζητεί εκείνους που τη στοχοποίησαν για να διαπιστώσει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω υποψίας, ούτε καν οι δικοί της άνθρωποι. 

Η Πριγιάνκα γεννήθηκε το 1982 από γονείς γιατρούς, με καταγωγή από την Ινδία και την Μαλαισία. Φοίτησε στο κολέγιο θηλέων "La Martiniere" στο Λάκνοου, πρωτεύουσα του Ουτάρ Πραντές, πολυπληθέστερου κρατιδίου της Ινδίας, για να μεταβεί στη συνέχεια στις ΗΠΑ όπου συνέχισε τις σπουδές της στο γυμνάσιο του Νιούτον στη Μασαχουσέτη. Η νίκη στα καλλιστεία άνοιξε την πόρτα του κινηματογράφου για την Πριγιάνκα. Η πρώτη της ταινία ήταν το "Thamizhan", στη γλώσσα Tαμίλ για να περάσει στη συνέχεια στο Μπόλιγουντ.

Η Τσόπρα δηλώνει φεμινίστρια, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών, ευαγγελίζεται την ισότητα όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικής ταυτότητας, έχει συχνά καταγγείλει τους βιασμούς γυναικών στην πατρίδα της αλλά και τους γάμους ανάμεσα σε παιδιά ή τους γάμους παιδιών με ενηλίκους.

Επίσης, η ηθοποιός έχει πάρει μέρος σε καμπάνιες ενημέρωσης για τον καρκίνο, ενώ από το 2008 συνεργάζεται με τη UNICEF σε θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των παιδιών.

Τσόπρα

kontranews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα